Akar'dan Yunanistan'a 100 yıl öncesi hatırlatması

Yunanistan’ın Türk savaş uçaklarını taciz etmesine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tepki gösterdi. Yunanistan'ın antlaşmalara aykırı şekilde Ege'deki adaların silahlandırıldığını vurgulayan Akar, 100 yıl öncesini hatırlattı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ege ve Doğu Akdeniz'de görev uçuşu yapan Türk jetlerine radar kilidi atan Yunanistan’a 100 yıl önce yaşananları hatırlatarak yanıt verdi.

100 yıl önce Türkiye'nin bir "işgal girişimine" maruz kaldığını anımsatan Bakan Akar, "Bizim milletimizin ruhunda, DNA'sında esaret olmadığını herkesin bilmesi lazım. 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek her zaman olduğu gibi bu badireyi de çok şükür başarılı bir şekilde atlattık" dedi.

Milli Savunma Bakanı, mesajlarını Türk Silahlı Kuvvetlerinde terfi eden 29 general/amiral, 31 subay ve 12 astsubay yeni rütbe işaretlerinin takdim edildiği törende verdi. Türk Ordusunun komuta kademesi de törene tam kadro katıldı. Akar, Yunanistan’ın S-300’lerle Türk savaş uçaklarına radar kiti atmasını kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yunanistan’ın şımarıklığına dikkat çekti bakan Akar, NATO görevi yapan Türk jetlerine radar kiti atmanın pervasızlık olduğunu vurguladı.

Ağustos ayının "zaferler ayı" olduğunu belirten Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk tarihinin istikbalini, geleceğini ve bekasını belirleyen büyük savaşların bu ayda gerçekleştiğini söyledi.

# türkiye # yunanistan # türk # Ağustos # nato # Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar # çok # s-300 # radar kilidi