NASA şarj süresini kısaltacak: Ne kadar süreye düşecek?

NASA’nın Uluslararası Uzay İstasyonu için geliştirdiği teknolojinin, elektrikli araçları 5 dakikada şarj edebileceği tespit edildi. Karmaşık ısı transfer sistemi dünyada uygulanabilir hale gelirse, elektrikli araçlar şu ankinden 4.6 kat hızla şarj edilebilecek.

Son günlerde çok konuşulan elektrikli araçların en önemli meselesi şarj süreleri. NASA mühendislerinin geliştirdiği “Karmaşık ısı transfer sistemi”nin elektrikli araçları 5 dakikada şarj edebileceği ortaya çıktı.

Elektrikli araçlarda güçlü lityum iyon pillerin şarj edilmesi nedeniyle bir ısı sorunu oluşuyor.

Bu nedenle, ev tipi şarj cihazları yaklaşık 30 amper ve “hızlı şarj” istasyonları 350 amper ile sınırlandırılıyor. Bu da şarj süresini birkaç saate çıkarabiliyor.

NASA Uluslararası Uzay İstasyonu için geliştirdiği “Karmaşık ısı transfer sistemi' ile uzayda uygun sıcaklıklar korunacak.

Bir araştırma ekibi, bu teknolojinin Dünya'da uygulanabileceğini keşfetti. "Aşırı soğutmalı akışlı kaynatma" olarak bilinen yeni teknik, piyasadaki en hızlı araç şarj cihaz akımının 4,6 katını sağlayabilir.

Öte yandan şarj sürelerinin beş dakikaya kısaltacak olan bu teknolojiyi geliştirmek için Purdue Üniversitesi, ek endüstri ortakları arıyor.

# şarj cihazı # NASA