Vatan Partisi Cumhurbaşkanı adayını açıklayacak

Vatan Partisi 11. Amiral Soner Polat Olağan Kurultayı'na sayılı günler kaldı. Kurultay'da Vatan Partisi'nin, Cumhurbaşkanı adayını açıklayacağı belirtildi.

Can Karadut'un sunduğu Ana Haber'de, Ulusal Kanal muhabirleri, Vatan Partisi 11. Amiral Soner Polat Olağan Kurultayı çalışmalarından bilgiler aktardı. Türkiye'nin dört bir yanında kurultay çalışmaları devam ederken, kurultaya ilişkin yeni bilgiler de paylaşılmaya devam etti.

VATAN PARTİSİ CUMHURBAŞKANI ADAYINI AÇIKLAYACAK

Ulusal Kanal Muhabiri Buse Gençtürk Böke, kurultayda Vatan Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayını açıklayacağını bildirdi. Vatan Partisi'nin Ankara'daki kurultay çalışmalarından bilgiler aktaran Böke, Kayseri Şeker Fabrikası'nda işten çıkartılan işçilerin, Eskişehir'de sendikal mücadele veren Atışkan Alçı işçilerinin, Sıhhiye Yenişehir Pazarı'nda zafer kazanan pazar esnafının, Diyarbakır ve Adana'daki üreticilerin ve çay üreticilerinin kurultaya katılacağını belirtti.

Böke, Vatan Partisi Öncü Gençlik üyelerinin aramalar yaptığını, listeler düzenlediğini ve kurultaya son üç gün kala son hazırlıkların devam ettiğini belirtti.

Vatan Partisi'nin 11. Kurultayı'na bütün vatandaşlarını davet ettiğini, çünkü çözümler açıklanacağını aktaran Böke, "O çözümlerle birlikte Vatan Partisi bir irade beyan edecek" ifadelerini kullandı.

DİYARBAKIR KURULTAYA HAZIR

Ulusal Kanal Muhabiri Ekrem Demir, Diyarbakır'daki çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Demir, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Ethem Sancak'ın Güneydoğu turunun, kurultay çalışmalarının esasını oluşturduğunu belirtti. Diyarbakır, Siirt, Pervari'de çok yoğun çalışma yürütüldüğünü belirten Duman, "Bu çalışma aslında bu kurultayın altyapısını oluşturmuş oldu" dedi. 

Ekrem Demir, bölgenin en önemli konusunun üretim olduğunu belirtti. Bölgenin bir tarım coğrafyası olduğunu aktaran Duman, çiftçinin elektrikle ilgili sıkıntıları olduğunu söyledi. Üretmek için çalışmak isteyen herkesin Vatan Partisi Kurultayı'nı izlediğini belirten Duman, yerel sorunlarla da ilgili çözüm arayanları Vatan Partisi'ne geldiğini söyledi. Ekrem Duman, "Diyarbakırlılar bir çözüm odağı olarak Vatan Partisi Kurultayı'nı takip ediyor" ifadelerini kullandı.

Terörle mücadelede devletin kararlılığının Diyarbakır halkı için çok önemli olduğunu bildiren Duman, "Bölge insanını kazanmak için devletin terörle mücadelede kararlılığını ispatlamaya ihtiyacı var" dedi. Ekrem Duman, devletin kararlılığını ispat etmesi için en önemli adımın HDP'nin kapatılması olduğunu belirtti. 

Kasım ayı başında, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Ethem Sancak'ın Güneydoğu turu ile bölgede Vatan Partisi rüzgârı estirildiğini belirten Duman, sonrasında kurultay çalışmalarının hız kazandığını bildirdi. Ekrem Duman, Vatan Partisi'nin çeşitli örgütler, dernekler, toplumun çeşitli kesimleriyle temasa geçtiğini belirtti. Dolandırılan arıcıların Vatan Partisi Kurultayı'na katılacağını belirten Ekrem Duman, Aslanoğlu köylülerinin köylerine dönmek istediğini, bu sebeple çözüm için Vatan Partisi Kurultayı'na geleceklerini belirtti. Ekrem Duman, halı sahalarına elektrik isteyen mahalle sakinlerinin, sözleşmeli öğretmenlerin, altyapı sorunu yaşayan Çelikevler Mahallesi sakinlerinin kurutaya katılacağını bildirdi.

Ekrem Demir, evlat mücadelesi veren Diyarbakır Anneleri'nin aslında teröre karşı bir vatan mücadelesi verdiğini belirtti. Diyarbakır Anneleri'nin de Vatan Partisi Kurultayı'na katılacağını bildirdi.

Demir, Diyarbakır'da, Siirt'te, Mardin'de kurultaya katılım hazırlıklarının sürdüğünü bildirdi.

ANTALYA'DA ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Ulusal Kanal Muhabiri Devrim Dönmez, Antalya'daki çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Bildirilerin, masa çalışmalarının, aramaların devam ettiğini bildiren Dönmez, Antalya Muratpaşa İlçe Başkanı Baran Karabulut'a mikrofon uzattı.

Karabulut, "Burada çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Antalya'nın kent meydanında ve 19 ilçesinde çalışmalarımız tam gaz devam ediyor" dedi. Karabulut, AK Parti'nin de Altılı Masa'nın da Antalya'nın sorunlarına çözüm olamayacağını belirterek, "Antalya, turizmin yanında Türkiye'nin büyük bir üretim kenti, büyük bir gayrete sahip. Ancak ne AK Parti iktidarı ne de Altılı Masa bu gayreti karşılayacak güçte değiller" ifadelerini kullandı. 

Bir çok kesimden kurultaya katılım için telefonlar aldıklarını belirten Karabulut, "Torosun yiğit çiftçilerini, üreticilerini, sanayicilerini, turizmcilerini kurultayımıza getirerek Ankara Kapısı'ndan geçeceğiz. Devamında da milletimizin takdiriyle bu gayreti 2023'te iktidara taşıma mücadelesi veriyoruz" ifadelerini kullandı. 

İSTANBUL'DA KURULTAY HEYECANI

Ulusal Kanal Muhabiri Dilek Doğan, Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı'ndan çalışmaları aktardı. Doğan, İstanbul'da Bahçelievler Kadın Kooperatifi, Avcılar Engelliler Derneği, PTT-Sen, Siirt Aktaş Köylüleri gibi kite örgütlerinin kurultaya katılacağını bildirdi. Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nda kurultaya davet için aramaların devam ettiğini aktaran Doğan, Vatan Partisi İstanbul İl Sekreteri Okan Özkan'a mikrofon uzattı.

Vatan Partisi İstanbul İl Sekreteri Okan Özkan, kurultay yaklaştıkça heyecanlarının katlandığını belirterek, "Kalan iki günde kurultaya gidecek vatandaşlarımızın katılım sayısını arttırıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Özkan, daha önce gerçekleştirdikleri "NATO'dan çıkalım", "HDP Kapatılsın" gibi imza kampanyalarında imza veren vatandaşları aradıklarını, Vatan Partisi Kurultayı'na davet ettiklerini belirtti. Özkan, "Bizim kurultayımız ne adıyla toplanıyor? 'Güçlü Devlet Üreten Millet için iktidara' vurgusuyla toplanıyor. Buna da bugün en yakın olan örgüt, parti Vatan Partisi. Biz de bu iradeyle kolları sıvadık ve dört bir yandan çalışmalarımızı yapıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Özkan, İstanbul'un 39 ilçe merkezinden kurultaya otobüs kaldırılacağını belirtti. Özkan, 0506 680 61 60 telefon numarasının aranarak, İstanbul'un her ilçesinden kalkacak otobüslerle vatandaşların kurultaya katılabileceklerini belirtti. 

Özkan, "Türkiye büyük bir çözüm sürecine gidiyor. Bu kriz süreçlerinden, ekonomik, siyasi, kültürel kriz süreçlerinden ancak ve ancak cesur, kararlı, iradeli bir partiyle Türkiye çıkabilir. Biz Vatan Partisi olarak iktidara aday olduğumuzu bu kurultayla birlikte ilan edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

# vatan partisi # Vatan Partisi kurultayı