Çavuşoğlu Bükretş'te 'üçlü muhtıra' zirvesinde konuştu: ''Beklentilerimizi vurguladık''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO toplantısı kapsamında Romanya’da… Çavuşoğlu, Bükreş’te önce Münih Güvenlik Konferansı toplantısına katıldı. Ardından Aspen Enstitüsü-Alman Marshall Vakfı Forumu'nda konuştu.

NATO Dışişleri Bakanları, Ukrayna gündemiyle Romanya’nın başkenti Bükreş’te toplandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO toplantısı öncesinde Bükreş’te yoğun bir diplomasi trafiği yürüttü.

Çavuşoğlu ilk olarak Münih Güvenlik Konferansı’nın toplantısına katıldı. Sosyal medyadan yaptığı açıklamada toplantıda, Karadeniz güvenliğine yönelik güncel sınamaları ve atılabilecek adımları değerlendirdiklerini bildirdi.

Bakan Çavuşoğlu, daha sonra Aspen Enstitüsü -Alman Marshall Vakfı Forumu'nda konuştu. Ağırlıklı olarak Ukrayna konusuna değinen Çavuşoğlu, Rusya ile Ukrayna arasında diplomatik çözüm vurgusu yaptı. “Adil bir şekilde barışın tesis edilmesini sağlamak gerekiyor. Özellikle de Ukrayna için buna ihtiyaç var.” dedi.

Çavuşoğlu, terörle mücadele konusunda da NATO’daki müttefik ülkelerin, Türkiye’nin yanında yer alması gerektiğinin altını çizdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bükreş’te Findandiya ve İsveçli mevkidaşlarıyla da bir araya geldi.

3’lü görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Çavuşoğlu, "Türkiye-İsveç-Finlandiya arasındaki Muhtıra çerçevesinde atılan adımları değerlendirdik, beklentilerimizi vurguladık." ifadesini kullandı.

# nato # Mevlüt Çavuşoğlu # Ukrayna # finlandiya # Münih Güvenlik Konferansı