Dünya'dan sıcak gelişmeler: 3 dakikada Dünya turu

İngiltere'nin başkenti Londra’da yüzlerce kişi, hükümetin Ulusal Sağlık Sistemine yönelik politikasını protesto etmek için toplandı. Yunanistan Altın Şafak gibi terör destekli partilerin meclise girmemesi için yasa hazırlıyor. Dünyadan gelişmelerin aktarıldığı Dünya Turu karşınızda...

İngiltere'nin başkenti Londra’da yüzlerce kişi, hükümetin Ulusal Sağlık Sistemine yönelik politikasını protesto etmek için toplandı. Hemşireler ikinci kez 48 saatlik greve çıktı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Avrupa Parlamentosunun (AP) ortak dış ve güvenlik politikasının uygulanmasına ilişkin 2022 raporuna tepki göstererek, "Sırbistan'ın dış politikasını AB ile uyumlu hale getirmeyi hedefleyen AP kararı ikiyüzlüdür" dedi.

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği baskınlarda aralarında bir gazetecinin de olduğu 15 kişiyi gözaltına alındı.

Yunanistan Altın Şafak gibi terör destekli partilerin meclise girmemesi için yasa hazırlıyor.

Pakistan’da eski Başbakan İmran Han, federal hükümete erken genel seçimler için baskı oluşturmak amacıyla iktidarda olduğu Pencap’ın ardından Hayber Pahtunhva eyalet meclisini de feshetti.

Belarus Dışişleri Bakanlığı Şangay İşbirliği Örgütü'ne tam üyelik için uluslararası yasal prosedürlerin uygulanmasını hızlandırdıklarını açıkladı.

Yeni dünyanın yükselen ittifakı BRICS üyesi Güney Afrika Dışişleri Bakanı Naledi Pandor, “daha adil bir ödeme sistemi oluşturmak için doları devre dışı bırakacağız” dedi.

Brezilya'da mahkeme; Ulusal Kongre, Devlet Başkanlığı Sarayı ve Federal Yüksek Mahkeme'yi basma suçlamasıyla ilgili 140 kişi için süresiz önleyici gözaltı kararı verdi.

Japonya'da elektrikli skuter kullanımında ehliyet şartını kaldırılmasına karar verildi.

Grönland'ın kuzey kesiminde sıcaklıkların 20. yüzyıla göre 1,5 santigrat derece arttı termometreler son 1000 yıldaki en yüksek ısıyı ölçtü.

# ingiltere # Sırbistan # belarus # brezilya # japonya