Netflix zehir saçıyor!

Amerikan dijital yayın platformu Netflix’te, uyuşturucuyu özendiren içerikler yayınlanıyor. Yapımlarda madde bağımlılığı normalleştiriliyor. Bağımlılık Uzmanı ve Psikiyatrist Prof. Dr. Defne Tamar Gürol “devletimizi bu tür içerikleri denetlemeye, müdahale etmeye davet ediyoruz” dedi.

Netfilix zehir saçıyor. İnsanlığı hedef alan Amerikan dijital yayın şirketi madde bağımlılığını özendiren belgesel film ve diziler yayınlıyor.

Bölümlerde tek tek uyuşturucu maddeler tanıtılıyor. Uyuşturucunun olumsuz etkilerinden çok mutluluk kaynağına vurgu yapılıyor. Yapımlarda Amerikalı ünlüler de uyuşturucuyu övüyor.

LGBT dayatması içeriklerin yoğun olduğu platform, Türkiye’de de yaygın olarak tercih ediliyor. Netfilix’in bağımlılık yaratan maddeleri övmesi Türk Ceza Kanunu’nun 190’ıncı maddesine göre suç. Uyuşturucuyu öven ve teşvik edenler Türkiye’de 5 yıldan 10 yıla kadar hapis ile cezalandırılıyor. Ancak yıllardır bu yayınlar Netfilix platformunda yayınlanmaya devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı yurt çapında uyuşturucuyla mücadelede önemli adımlar atıyor. Kökünü kurutma operasyonlarında önemli başarılara imza atılıyor ama bu platform kökü kazınan uyuşturucu illetinin filizlenmesine neden oluyor.

Bağımlılık Uzmanı ve Psikiyatrist Prof. Dr. Defne Tamar Gürol, genç beyinlerin böyle hoyratça kirletilmesine devlet sessiz kalmamalıdır dedi. Bu tür içerikler denetlenmesini savunan Prof. Dr. Gürol, devletin bu tür yayınlara müdahale etmesini önerdi.

# netflix # uyuşturucu