Reisi'den ABD'ye büyük şeytan tepkisi: ''Gösteriler büyük şeytan'ın işi''

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ABD Başkanı Joe Biden’in açıklamalarıyla diğer ülkelerde kaos ve terörü kışkırttığını söyledi. ABD’yi “büyük şeytan” olarak niteleyen Reisi, Reisi, Washington’un İran’daki gösterilere destek verdiğini belirtti.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ülkesindeki gösterilerin arkasından Amerika Birleşik Devletleri olduğunu açıkladı. Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Reisi, Biden yönetiminin İranlıları umutsuzluğa ve kaosa mahkum etmeye çalıştığını belirtti. Reisi, “ABD Başkanı yaptığı açıklamalarla diğer ülkelerde kaos ve terörü kışkırtıyor” dedi.

Amerika Birleşik Devletlerini “büyük şeytan” olarak niteleyen İran Cumhurbaşkanı, bölgede gerçekleşen terör, kaos ve sabotajların ABD yönetimi tarafından desteklendiğini belirtti. Reisi, “Filistin’i işgal eden Siyonist İsrail rejiminin 70 yıldan fazladır ABD tarafından desteklenmesi ve yine Afganistan’ın ABD tarafından işgali bu büyük şeytanın icraatlarından bazılarıdır” ifadelerini kullandı.

ABD’nin İran’a karşı yürüttüğü operasyon ve saldırıları iyi bildiklerini kaydeden Reisi, İran aleyhinde yürütülen algının başarısız olacağını ve hedeflerine ulaşamayacaklarını söyledi.

# İran cumhurbaşkanı İbrahim Reisi # Amerika Birleşik Devletleri # Biden