Rusya'dan tahıl koridoru paylaşımı: ''Saldırı tahıl gemisinden olabilir''

Rusya, tahıl koridorundan çekilmeye neden olan Sivastopol ‘de Rus gemilerini hedef alan saldırıya ilişkin görüntüleri paylaştı. Rusya Savunma Bakanlığı, insansız hava ve deniz araçlarıyla yapılan saldırıda, tahıl koridorunun kullanıldığını açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, 29 Ekim’de Kırım'ın liman kenti Sivastopol'da Rus gemilerine düzenlenen saldırıya ilişkin incelemelerini tamamladı.

Bakanlık, saldırıda 9 silahlı insansız hava aracı ile 7 insansız deniz aracının kullanıldığını açıkladı. Saldırının ve etkisiz hale getirilen insansız araçların görüntülerini yayınladı.

Görüntülerde, Rus ordusunun gemilere doğru hareket eden SİHA’lara müdahale ettiği görülüyor.

Rus Haber ajansı Russia Today’in aktardığına göre ise, uzmanlar saldırıyı yapan SİHA’ların tahıl gemilerinden fırlatılmış olabileceğini belirtti. Amerikan New York Times gazetesi de, saldırıların, Batılı devletler tarafından Ukrayna’ya verilen silahlar kullanılarak yapıldığını yazdı.

Rusya Savunma Bakanlığı, SİHA’ların enkazını inceledikten sonra yaptığı açıklamada, saldırının arkasındakilerin Karadeniz tahıl koridorunu aktif olarak kullandığını bildirdi. Rus ordusu da füzelerin çoğunun liman kenti Odessa'dan çok uzak olmayan bir yerden fırlatıldığını açıkladı. Açıklamada, "Deniz saldırı araçları, Sivastopol'a rotasını değiştirmeden önce tahıl koridorunun güvenlik bölgesi içinde hareket ediyordu." ifadelerine yer verildi.

Saldırı sonrası Rusya, tahıl koridoru anlaşmasından çekildiğini duyurmuştu.

# rusya savunma bakanlığı # Sivastopol