Tüm İşveren Sendikaları Konfederasyonu: ''Ekmek teknemizin güvenliğini birlikte sağlayalım''

İşçiler ve iş verenler gözlerini asgari ücret komisyonundan gelecek karara çevirdi. TİSKO Genel Başkanı İlhami Ertaş ise işçi ve iş veren uzlaşmasına dikkat çekerek KOBİ'lerin asgari ücret tartışmalarında önemli bir muhatap olduğunu söyledi ve “masada onlar da olmalı” dedi.

İşçi işveren ve hükümet yetkilileri asgari ücret komisyonu için üçüncü kez toplanarak nihai karara varacakken Tüm İşveren Sendikaları Konfederasyonu başkanından bir öneri geldi.

TİSKO Genel Başkanı İlhami Ertaş, KOBİ'lerin asgari ücret tartışmalarında önemli bir muhatap olduğunu söyledi. Ertaş “Ekmek teknemizin güvenliğini birlikte sağlayalım” dedi.

KÜÇÜLMEYE GİTME GÜNDEMDE

Ertaş, her geçen gün ağırlaşan ekonomik koşullarda ücretlerin çalışanlar için yetersiz olduğu kadar işverenler için de karşılanması zor hale geldiğini kaydetti ve masada yerlerini almak istediklerini belirtti:

- Mevcut durumda dahi birçok iş yerimiz personel giderlerini karşılayamadığı için küçülmeye gitme kararı aldıklarını ve bu durumda istihdamın hızla daralmasının kaçınılmaz olduğunu yüksek sesle dile getirmektedir. Bu nedenle artık farklı bir formül üzerinde uzlaşmanın zamanının geldiğini net olarak görmekteyiz. TÜRK-İŞ'in telaffuz ettiği asgari ücret taban ücreti olmak üzere enflasyon rakamları da göz önünde bulundurularak bölgesel ve sektörel olarak yeniden belirlenmelidir.
# kobi # Asgari ücret