CHP'den tarikatlara kadro savunması

Aydınlık Gazetesi'nin CHP'li Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinde Süleymancılara kadro tahsisi haberi ile ilgili CHP'den açıklama geldi. CHP Ankara İl Başkanı Avukat Ali Hikmet Akıllı, kadro tahsisini yalanlamadı, tarikatları savundu. Akıllı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarını ise “Spekülasyon” diyerek geçiştirdi.

CHP Ankara İl Başkanı Avukat Ali Hikmet Akıllı, Ankara’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ulusal Kanal, Akılllı'ya Aydınlık Gazetesi'nin Ankara'da 2 bin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde ise 2 bin 500 olmak üzere toplam 4 bin 500 Süleymancıya kadro tahsis edilmesini sordu. Tarikatları siyasi partilerle bir tutan CHP İl Başkanı, kadro tahsisini de yalanlamadı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın usulsüzlük yaptıklarına dair haklarında teftiş raporları hazırlattığı 3 kişiyi daire başkanlığı görevine yükselttiğine ilişkin belgeler de ortaya çıkmıştı. Akıllı, yolsuzluk iddialarını da “Spekülasyon” diyerek geçiştirdi.

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’dan sonra CHP Ankara İl Başkanı Akıllı da partilerinin Cumhurbaşkanı adayının Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi.

# istanbul # chp # ankara # cumhurbaşkanı # süleymancılar # Mansur Yavaş # aydınlık gazetesi # Ulusal # aydınlık # Başkan # bin # basın # kadro