Monaco maçı öncesi Fenerbahçe'ye kritik uyarı!

Fenerbahçe'nin bugün Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşacağı maç öncesi herkes Monaco'nun önemli isimleri Falcao ve Bernardo Silva'ya kilitlenmiş durumda. Ancak bu oyuncuları kontrol etmenin yolu başka bir ismi durdurmaktan geçiyor. O durursa Monaco durur...

Monaco maçı öncesi Fenerbahçe'ye kritik uyarı!

AFP muhabiri Corentin Dautreppe'ye göre Monaco'nun en önemli oyuncusu Thomas Lemar... Dautreppe, orta sahada görev yapan Lemar'ı şu sözler anlatıyor:

"Herkes Falcao, Moutinho, Silva gibi isimlere odaklanmış durumda. Ancak bence takımın en etkili ismi Thomas Lemar. Orta sahada ve kanatta oynayan bu genç Fransız, bana göre Monaco'nun en istikrarlı isimlerinden biri. Hem gol yollarında etkili, hem de gole giden ataklarda ve paslarda kilit bir isim. Şutlarıyla da çok büyük bir tehdit.

Monaco Kulübü, Lemar'ı 5 milyon Euro'ya Caen'den transfer etmişti. Genç oyuncunun en büyük hayranı ise Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp. Thomas Lemar'ın güncel piyasa değeri 7.5 milyon euro civarında. Ancak Fransız basınına göre Lemar'ı almak isteyen 50 milyon Euro'yu gözden çıkarmak zorunda.

Lemar, profesyonel futbol kariyerine SM Caen alt yapısında başlamasının ardından 2013 yılında yine aynı takımın as kadrosuna geçiş yaptı. Burada başarılı geçen 2 yılın ardından 2015 sezonunun başında 4 milyon euro karşılığında Monaco'ya transfer oldu. 2015 - 2016 sezonunda Monaco forması altında çıktığı 29 resmi maçta 5 gol ve 5 asistlik performans gösterdi.

Monaco ile 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunan 21 yaşındaki ofsansif orta saha oyuncusu, Fransa Ümit Milli Takımı'nda da oynuyor. Lemar bugüne dek milli forma ile 5 maça çıktı ve 1 gol atma başarısını gösterdi. (cnnturk.com)