Alevici tacir Turgut Öker PKK/HDP MYK'sına seçildi

Murat İnce

Murat İnce

Köşe Yazısı

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Onursal Başkanı Turgut Öker renkli bir sahte solcu! Siyasi hayatı daldan dala atlayarak geçen Öker, Türkiye denilince cinleri tepesine çıkan bir unsur olarak tanınır.

Devrimci Yol (Dev-Yol) hareketini yurt dışında bölen Taner Akçam'ın yanıbaşındaki isim Turgut Öker'dir.  Eski yoldaşlarının "Kariyerleri için en yakın arkadaşlarını bile satarlar" dediği Taner Akçam, Turgut Öker ikilisi bu sözlerin hakkını verdiğini söyleyebiliriz. Haziran 1986'da yayın yönetmenliğini Turgut Öker'in yaptığı  "Göçmen " dergisi Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızın arasına nifak tohumu ekme ve Türkiye'ye yabancılaştırma hareketi olarak yayın hayatına başladı. "Türkiyeli Göçmenlerin Siyasal Hareketi, Radikal Politika ve Yayın Organı" amacıyla çıktığını belirten derginin zehir saçtığını belirtelim. Bu çevrenin mensuplarının daha sonra AABF ve AABK saflarında nasıl en üst tepelere getirildiklerine tanık olduk. Ayrıca başını üstlendiği görev nedeniyle Prof. unvanı verilen Taner Akçam'ın çektiği sözde "Ermeni soykırımı" yalanının en has savunucularının da bu çevreden çıkması anlamlıdır. Dikkat edilirse nerede Türkiye karşıtlığı var ise orada Turgut Ökerlerin yerden mantar gibi bittigini görürsünüz! Siz hiç Turgut Ökerlerin Türkiye'yi savunan tek bir eylemine tanık oldunuz mu? Yok!

Merkezi Almanya'nın Hamburg kentinde bulunan ve Prof. Udo Steinbach ile sözde "Ermeni soykırımı" yalanının ve "baskı altındaki azınlıkların" haklarını savunma pozundaki "Üçüncü Dünya ülkelerine" düşman, sahte kitap kapağı baskısıyla ünlü Dr. Tessa Hofmann'ın devşirmesi Taner Akçam'ın can dostu Turgut Öker, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nun (AABF) başına geçirildi.

Turgut Ökerlerin AABK'yı ele geçirmelerinin ardından "Alevilik islam dışıdır" tartışmalarıda başlatıldı. "Alevilik dini" yaratma uğraşısının yeni olmadığını ve 1990'ların sonuna doğru yoğunluk kazandığını AABK'nın yayın organı "Alevilerin Sesi Dergisi"nden izlemiştik.

PKK/ HDP'NİN VEKİLİ TURGUT ÖKER

Turgut Ökerler her döneme uygun tavır alırlar. Hiç bir dini inancı olmayan Öker, bir de baktık ki Alevici olmuş! Sol makyajlı Alevici Öker'in yakın çevresi de Alevi derneklerine girerek yönetici oldular. Turgut Ökerlerin örgüte egemen olamalarının ardından Alevi federasyonları ve derneklerinde Atatürkçü, devrimci, sosyalist yurtseverler tasfiye edilmeye başlandı. Atatürk posteri ve Türk Bayrağı bulunan dernekler alttan alta uyarılarak kaldırılmaları ya da görünmez köşelere asılmaları istendi ve de bu noktada başarılıda oldular! Turgut Ökerler Türkiye'nin tüm değerlerine düşman emperyalistlerin beslemeleridir.

AABK'nın tüm etkinliklerinde PKK'lılar baş köşeye kurulur! FEDA denilen PKK'nin Alevileri avlama örgütü ile AABK kol kola "Alevilik dini" ve "Kürdü" yaratma uğraşında her daim birleşiyor. Avrupa'da gerek PKK/HDP'nin ve gerekse AABK'nın düzenledikleri miting, yürüyüş, gece, konferans, seminer gibi etkinliklerde dayanışma adı altında işbirliği yapılır. Zaten böyle olmasa Turgut Öker kısa dönemde olsa PKK/HDP'nin vekili olur muydu?

Turgut Öker'in görevi Anadolu Alevilerini etnik ve dini olarak parçalamak ve birbirine düşürmek. Böylelerinden Alevilerimize sadece zarar geleceğini yıllardır söylüyoruz ve uyarıyoruz. Ve bir kez daha Anadolumuzun nur yüzlü can Alevilerine sesleniyoruz; atın bu emperyalizm devşirmelerini ve PKK/HDP sevicilerini saflarınızdan! Turgut Öker Alevilerimizin değil PKK/HDP'nin vekilidir ve onların sözcülüğünü üstlenmiştir. Kanıt mı istiyorsunuz? İşte size taptaze bir kanıt!

TURGUT ÖKER PKK/HDP MYK'SINA SEÇİLDİ

7 Haziran 2015'de HDP'den İstanbul Üçüncü Bölgeden 25. dönem milletvekili seçilen Turgut Öker aynı yılın Kasım ayında ki seçimde ağır yenilgi alarak seçilemedi. Eğer gelecek seçimlere PKK adına ve temsilen katılacak olan HDP kapatılmaz ise, Turgut Öker seçilecek yerden aday gösterilecektir. HDP'yi kapatmayı erteleyenler, ne büyük kayıplara neden olduklarının izanına ne zaman varacaklar? Şu iyi bilinsin ki; şayet HDP gelecek seçimlere katılır ve Turgut Öker vekil seçilirse onu seçmenler değil, HDP'yi kapatmayanlar vekil seçmiş olacaklar!

Ankara’da düzenlenen 5’inci Olağan Büyük Kongresinin ardından hafta sonu Parti Meclisini toplayan HDP yeni MYK'sını seçti. Haber şöyle: "HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar başkanlığında yapılan toplantıya 100 kişilik asil, 50 kişilik yedek ve 30 kişilik fahri Parti Meclisi (PM) ile 9 kişilik Merkezi Disiplin Kurulu ve 7 kişilik Uzlaşma Kurulu üyeleri katıldı." Toplantıda HDP’nin yeni dönem 29 kişilik MYK'sı oluştu."

PKK/HDP'nin MYK'sına yeni giren isimlerden biri de Turgut Öker'dir. Peki, Turgut Öker PKK/HDP'nin MYK'sında kimin sözcülüğünü üstleniyor? Bizler yıllardır Turgut Ökerlerin Alevileri siyasi kariyerleri ve beslendikleri emperyalist merkezlerin verdiği görevi yerine getirdiğini söylediğimizde neden birileri öfkeleniyordu? Özellikle CHP çevrelerinden gelen tepkilerin nedeni neydi? CHP'ye de dışarıdan giren Alevicilerin (Alevi değil) siciline dikkat ediliyor mu? Buna da evet demek zor! Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nda ikinci başkanlık, AABK'nın yayın organı Alevilerin Sesi Dergisi'nde genel yayın yönetmenliği, Türkiye'de ABF'de yöneticilik gibi pek çok alanda çalışmalar yapan ve şimdilerde TV kanallarında sıkça boy gösteren CHP'li Necdet Saraç, Haziran ayında Turgut Öker'in gözaltına alınıp serbest bırakıldığında yanı başında dayanışma gösteriyordu. Yol TV'de Turgut Öker'in yanında desteğini CHP'li olarak yerine getiriyordu. Sayın Saraç kime sahip çıktığının bilincinde ve Turgut Ökerleri iyi tanır.

18 Haziran tarihinde HDP MYK'sında görev dağılımı yapıldı ve Turgut Öker "Halklar ve İnançlar Komisyonu Eş Sözcülüğüne" getirildi. Dikkat edilirse etnik ve dini ayrışmaları özendiren HDP'nin bölücülüğünün sözcüsü olarak Turgut Öker seçildi. Üstlendiği görev Öker'e çok yakışıyor! Türk/Kürt ve Sünni/Alevi ayrışmasının körükleneceğini ve bunun Turgut Ökerler kullanılarak yapılacağını söyleyebiliriz. Özelliklede Anadolu Alevilerini PKK/HDP'nin yörüngesine sokmak için daha fazla çalışılacağını görebiliyoruz.

2018 yılında HDP'den milletvekili adayı gösterilen Turgut Öker'in adaylığı YSK tarafından kabul edilmedi. Çok yerinde ve doğru karar. Keşke Anayasa Mahkemesi'de aynı hassasiyeti göstererek HDP'nin kapısına kara kilit vursa! PKK/HDP'nin kapatılma davası ne kadar ötelenirse Türkiye o kadar zarar görüyor ve bunu sağır sultan bile duydu! Duymayanlara duyurulur!

HDP DIŞINDA ADRES YOK

HDP'nin 3 Temmuz’da yapılan 5’inci Olağan Kongre öncesi gerçekleştirilen söyleşide (PİRHA) Turgut Öker Alevilere PKK'nin kurduğu HDP'yi tek adres olarak gösterdi.  "HDP’nin bir “Alevi partisi” olması yolunda uygun adımlar attığını, Aleviler için doğru çatının HDP olduğunu ve “Başka bir adres yok." diyerek amacını açıklıyor.

Söyleşinin bütününe bakıldığında Turgut Öker'in daha önceki açıklamalarını daha da pekiştirdiğini görüyoruz. "Alevilik dini"nin baş savunucularından Öker her çıkışıyla PKK/HDP'yi Alevilere dayatıyor. Yurt dışındaki çalışmaların benzerini Türkiye'de de hayata geçirmeyi hedeflediği için HDP-MYK'sına seçilmesini T. Öker çok önemsiyor.

Bir kez daha yineliyoruz; HDP PKK'dır, PKK HDP'dir. İkisi arasında zerre kadar fark yoktur. Amaçları birdir, emir aldıkları merkez aynıdır. İkisi de ABD emperyalizminin kara gücüdür ve bu görevi yerine getiriyor, legal-illegal alanda üstleniyorlar.

PKK/HDP'nin "Türk kökenlileri avlama kolu", "sahte solcu kolu", "STK kolu"nun yanına "Alevi kolu"da etkin faaliyet içine giriyor. FEDA (PKK'nin Avrupa'da Alevi örgütü) yetmedi AABK'da PKK/HDP'ye eklendi.

AABK konusunda Türkiye ve yurt dışındaki tüm Alevi kuruluşlarını uyanık olmaya davet ediyoruz. AABK artık PKK/HDP'nin yan kolu haline dönüştürülmüştür. AABK saflarında kalmak PKK/HDP destekçiliğidir ve bunu Anadolu Alevileri asla kabul etmez. Türkiye'deki Alevi kuruluşları AABK ile olan tüm ilişkilerini bitirmeli ve bunların yöneticilerine kesinlikle etkinliklerinde söz hakkı vermemelidir. AABK yöneticileri Türkiye'ye yabancıdır, düşmandır.

AABK saflarında eğreti olarak duran tanıdığım dostlara sesleniyorum, Lütfen AABK yöneticilerinin ihanetine ortak olmayınız, onları yalnız bırakınız ve PKK/HDP ile işbirliği içindeki Turgut Ökerleri Aleviler nezdinde teşhir ediniz. Yurdumuzun her karışında yaşamlarını sürdüren can Alevilerimizi ateşe sürenlere bu bereketli topraklarda yer yoktur. 

# abd # ankara # türkiye # pkk # hdp # türk # avrupa # savunma