Kapatılma davasının uzaması HDP'yi cesaretlendiriyor

Murat İnce

Murat İnce

Köşe Yazısı

HDP’nin kapatılmasıyla ilgili sürecin tamamlanmaması ve sürüncemede bırakılması PKK/HDP cenahını cesaretlendiriyor. Diyarbakır anaları başta olmak üzere halkımızın genel beklentisi de HDP’nin kapatılması ve benzer partilere yasal hakkın tanınmaması yönünde. Görüldüğü kadarıyla HDP’nin PKK adına faaliyetlerini sürdürmesinin önü şimdilik kapatılmak istenmiyor!

Bu ortamdan cesaret alan HDP “Onursal” Başkanı dönek solculardan Ertuğrul Kürkçü, “Kulaklara küpe olsun: HDP’yi veren, iktidarı verir” incilerini döktürebiliyor! Peki, bu cesareti nerden alıyor? Birincisi CHP’nin başını çektiği “Milletsizler İttifakı” ndan ve ikincisi HDP’nin kapatılmasını erteleyenlerden. Kürkçü, CHP ve diğerlerinin HDP’ye mahkûm olduklarını iyi biliyor ve bu nedenle sert mesajlar veriyor.

Gerek PKK/KCK (Kürdistan Topluluklar Birliği-KCK) lider kadroları ve gerekse HDP’liler kapatılma davasının ertelenmesinden ve şu sıralar sözkonusu edilmemesinden son derece memnunlar. En son HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar Van İl Örgütü’ndeki konuşmasında rahatlıkla, “Şimdiki iktidarın ortaklarını bir arada tutan temel harç kürt düşmanlığıdır” diyebiliyor. PKK’ya tek bir laf edemeyen ve HDP üzerinden savunan Sancar, Türkiye'de genel bir Kürt düşmanlığının olmadığını biliyor. Ama Türkiye halkı ABD emperyalizminin kara gücü PKK ile onun Türkiye şubesi HDP’yi dost bellemediği gibi düşman görüyor.

“Bu düzen Kürt düşmanlığı üzerine kurulmuştur” sözlerinin ardına sığınarak gerçek olmayan cümleleri sıralayan Mithat Sancar hızını alamayarak Türkiye Cumhuriyeti’nin Misak-ı Milli sınırları üzerine şu cümleyi kullandı, “Sınır dedikleri halkımızı bölen, Kürt halkını bölen yapay işaretlerden başka bir şey değildir. Sınırın öte yakasında akrabaları var, bir kısmı Kürdistan yönetiminin vatandaşı.”

29 Mayıs 2021 tarihli Yeni Yaşam Gazetesi’nde Hüseyin Kalkan’ın PKK/HDP’li Sırrı Sakık’la röportajı yayınlandı. Esip gürleyen Sakık “Kürt sorunun çözmeyen çeteleşir” gibi acayip bir tespitte bulundu! Her şeyi Kürtçülüğe dayandıran Sırrı Sakık’ın esas meselesi Türkiye’yle ve en büyük çete ise ABD’nin piyonu PKK/HDP ile onun mensubu olan kendisidir! Her olaya sözde soykırım laflarıyla başlayıp “geçmiş ile yüzleşin” diyerek bitirenlerden biride hiç kuşkusuz Sırrı Sakık’tır.

Sözün kısası; HDP’ye ne kadar fazla süre tanırsanız başınız o kadar fazla ağrır! Mithat Sancar’dan Sırrı Sakık’a Amerikancı PKK/HDP ve devamında DBP kapatılmadıkça Türkiye'ye huzur gelmeyecektir ve Kürdümüzün bir kısmında ikircikli, tereddütlü yaklaşım bitmeyecektir.

Son dönemlerde ABD/AB’nin Türkiye’ye yönelik baskılarını artırması ve muhalefeti öne çıkarması önemsenmesi gereken bir olgudur. Batı Avrupa’da ki basın yayın organlarında ülkemizi hedef alan haberlerin sıklığı ile PKK’HDP’nin söylemlerinin örtüşmesi boşuna değildir.

Tüm bu olanları sıraladığımızda Türkiye'nin emperyalizm karşısında zayıf halka olmasını isteyenlerin emellerini daha kolay anlayabiliriz. Ancak iş gereğinin yerine getirilmesine gelince savsaklamalar başlıyor! Bu durumun atlatılması Türkiye’nin selameti açısından önemlidir.

# chp # abd # türkiye # pkk # hdp # abd pkk # kck # hdp kapatılsın # chp hdp # hdp pkk # HDPKK # ABD emperyalizmi # Sırrı Sakık # pkk kck # ABD HDP PKK # mithat sancar # hdp kapatma davası # Anayasa Mahkemesi HDP # ertuğrul kürkçü # dbp # kapatılma davası # hdp kapatılma davası # yeni yaşam # yeni yaşam gazetesi # pkk yeni yaşam # hdp pkk yeni yaşam # hdp yeni yaşam