CKD'den Vatan nöbetine destek

Vatan Partisi’nin HDP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi önünde başlattığı nöbete Cumhuriyet Kadınları Derneği de destek verdi. CKD Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, HDP’nin PKK ile bağını somut şekilde ortaya konduğunu belirtti, bu yüzden AYM’nin bu dosyada beklememesini istedi.

Vatan Partisi PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi önünde başlattığı nöbete devam ediyor. 

HDP’nin hesaplarına bloke konulması için Anayasa Mahkemesi’nde görüşme sürerken Vatan Partililer de dışarıda nöbet tuttu. Nöbete bu hafta Cumhuriyet Kadınları Derneği de destek verdi:

- Vatan Partisi’ne milletimiz adına teşekkür ediyoruz! HDP’nin kapatılması için defalarca hukuk içinde yol aradılar. Şimdi de AYM önünde, HDP’nin kapatılması için nöbet tutma eylemi başlattılar. Bir buçuk yıldır sabırla bekleyen milletin sözcüsü oldular.

CKD adına açıklamayı Genel Başkan Prof. Dr. Tülin Oygür yaptı. Oygür, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in hazırladığı iddianamede PKK/HDP ilişkisinin tüm çıplaklığı ile gözler önüne bir kez daha serildiğine dikkat çekti. AYM’ye HDP’yi kapatması için çağrı yaptı:

- HDP’nin PKK ile bağını somut şekilde ortaya koyan belgeler, dosyalar dolusudur. Dahası, PKK ile ilişkisi HDP’nin övüncüdür. HDP “Ben PKK’yım” diye bağırırken bazıları “Hani ispatı?” diyerek Türk milletiyle alay ediyor ve milletimiz bu kahreden komedyanın artık bitmesi için sabırla beklemeye devam ediyor! Vatanseverliğin mihenk taşı bugün burada tutulan nöbettir

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı da bir konuşma yaptı:

- Bu Parti, anaların yüreklerini yakmak için kurulmuştur. Bu Partinin elinde Kürdümüzün kanı vardır.  Bu Parti, emperyalistlerin maşasıdır.  Bu Parti, PKK’nın talimatıyla kurulmuştur ve PKK’dan emir almaktadır.  Ayvalı, bu nöbetin  Türk milleti, Mehmetçik için tutulduğunu ifade etti. 
Eren’in Maçka’sından, Aybüke’nin Çorum’undan, Songül’ün Malatya’sından, annesinin koynunda yatan Bedirhan bebeğin Şarkışla’sından, Fethi Sekin’in Baskil’inden yükselen talep HDP kapatılsın talebidir. Bu açıdan Vatan Partisi’nin başlattığı nöbet, Anayasa Mahkemesi’ni hukuku uygulama konusunda destekleme nöbetidir, Batı’nın ve içimizdeki ortaklarının baskısına meydan okuma nöbetidir



Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# vatan partisi # anayasa mahkemesi # Cumhuriyet Kadınları Derneği