Hablemitoğlu soruşturmasında yeni gelişme

Cumhuriyet aydını Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin yürütülen soruşturmada iddianame tamamlandı. İddianamede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, casusluk suçundan hükümlü Enver Altaylı sanık olarak yer aldı. Emekli Albay Levent Göktaş da sanıklar arasında.

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikast soruşturması kapsamında yeni gelişme yaşandı.
ES///
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmasını tamamlayarak iddianame hazırladı. İddianamede, FETÖ elebaşı Gülen'in de aralarında bulunduğu 10 şüpheli yer aldı.

Siyasi ve askeri casusluk suçundan hükümlü Enver Altaylı da sanıklar arasında. Emekli Albay Levent Göktaş da, iddianamede yer aldı.

İddianamede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile örgüt yöneticilerinden Mustafa Özcan, Aydın Köstem ve Enver Altaylı, Hablemitoğlu'nu tasarlayarak öldürmeye azmettirmekle suçlandı.

emekli Albay Levent Göktaş, şüpheli emekli yüzbaşı Ahmet Tarkan Mumcuoğlu ve emekli binbaşı Fikret Emek'in de Hablemitoğlu'nu "tasarlayarak öldürdükleri"ne iddianamede yer verildi.

Bu kapsamda söz konusu isimlerin "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezasına çarptırılması talep edildi. İddianamede, ayrıca Göktaş'ın "örgüt kuruculuğu"ndan 8 yıla, Mumcuoğlu ve Emek'in ise "suç örgütüne üyelik"ten 4 yıla kadar daha cezalandırılmaları istendi.

Savcılık makamı, eski yüzbaşı Nuri Bozkır ile FETÖ firarisi Serhat Ilıcak'ın da "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan 20 yıla kadar hapsinı talep etti.

# Hablemitoğlu # dava # suikast timi