PKK'dan gençlik itirafı: ''Örgütlenmemiz zayıf, toplumdan kopuğuz''

Terör örgütü PKK'dan yeni itiraflar. PKK elebaşı Duran Kalkan, 2022 yılını değerlendirdi. Sık sık gençlik örgütlenmesindeki başarısızlıklarını dile getiren Kalkan, Türkiye'de hükümeti yıkmak için dış güçlerin müdahalesi gerekiyor dedi.

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Duran Kalkan, PKK'nın yayın organı Fırat Haber Ajansına 2022 yılını değerlendirdi.

Kalkan, röportajında sık sık gençlik hareketinde başarısız olduklarını söyledi.


"GENÇLİK ÖRGÜTLENMEMİZ BAŞARISIZ"

Gençliğin geçmişi farklıydı. Şimdi o düzeyde değiliz. Gençliğinin örgütlülüğünde de eksiklik var. Küresel düzeyde gençlik toplantıları, konferanslar olmuyor. Gençlik bu bakından eksik, eleştirmek lazım. Parti gençliğini, PKK gençliğini yeterli ve etkili bir biçimde örgütlü kılamamışız. Gençlik hareketleri gençlik kitlesinden kopuk, dolayısıyla gençliği de toplumdan kopuk ele alıyorlar, dar gençlik örgütlülüğü ve eylemliliği içinde kalıyorlar.

Sık sık Türkiye’yi “faşistlik” ile suçlayan Kalkan, ABD’nin kimyasal saldırı yalanına sarıldı, Şebnem Korur Fincancı’ya özgürlük istedi. HDP’nin kapatma davasından rahatsızlığını dile getiren Kalkan, HDP’ye yedek olarak açılan Demokratik Bölge Partisi’ne yönelik terör operasyonlarından da endişe duyduğunu belirtti. “Kimseden çıt çıkmıyor” diyerek yakındı. Duran Kalkan, dış güçlerden yardım istedi.


" DIŞ GÜÇLERİN DESTEĞİ OLURSA KAZANIRIZ"

- En önemlisi Türkiye’de AKP-MHP faşist diktatörlüğünün yıkılmasıdır. Önümüzdeki yıl Türkiye’de yönetimin yenilenmesi gerektiriyor. Çatışmalar artacak, darbeler gelişebilir, komplolar gelişebilir. Dıştaki demokratik güçlerinde desteği alınabilirse, yaratıcı taktiklerle faşizmi yıkma, özgürlük ve demokrasiyi başarıya ulaştırma mücadelesi yürütülürse, kazanan olabiliriz

2022’de Ukrayna krizinden başta umutlu olduğunu fakat ABD'nin bölgede etkisinin zayıfladığını ve Afganistan'dan çıkmak zorunda kaldıklarını itiraf eden Kalkan, Biden demokrasisinin bölgede etkili olacağını düşündüklerini fakat beklentileri karşılamadığını söyledi:


" BİDEN TALEPLERİMİZİ KARŞILAYAMADI"

Herkes bekliyordu ki, Biden yönetimi belki biraz daha demokrasiye duyarlı olabilir. Bir kadın başkan yardımcısı getirmişti, siyahi başkan yardımcısıydı. Kadın özgürlüğüne, halkların özgürlüğüne açılır, biraz daha demokratik davranır, daha doğrusu demokrasiye duyarlı olur. Beklentiler öyleydi. Doğrusu, biz de görüntülere baktık öyle sandık.

Kalkan'ın açıklamalarına göre, PKK'nın umudu LGBT eylemlerinde.

"DEVLETÇİ SİSTEMİN ORTAYA ÇIKARDIĞI ERKEK VE KADIN ÇÖZÜLÜYOR"

“Hiyerarşinin ve devletçi sistemin ortaya çıkardığı erkek ve kadın çözülüyor. Jineolojik kodlamalar bunları daha fazla çözüyor. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi esas olarak Kadın Özgürlük Devrimi temelinde yürüyor. Türkiye ve İran’daki girişimlerimiz başarılı.
# duran kalkan