Kahramanmaraş ve Gaziantep'teki Depremler neden üst üste geldi? | Prof. Dr. Süleyman Pampal anlattı

Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal, 10 ili etkileyen depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Pampal, Doğu Anadolu Fay Hattında 510 yıldır birikmiş bir enerjinin açığa çıktığını söyledi.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin olacağını defalarca söylediklerini ifade eden Prof. Dr. Süleyman Pampal, 7.8 ve 7.6 olan depremin olduğu yerde üç levhanın geçtiğini bildirdi. Pampal, yaşanan depremle ilgili şunları aktardı:

Pütürge depremi, Elazığ ve Malatya’yı etkileyen depremden sonra güneye doğru kırılmanın devam edeceği ve güneyde üç adet sismik boşluk olduğunu biliyorduk. Üç farklı parça var burada ayrı ayrı da kırılabilir, bir defada da kırılabilir. Bu parçaların en uzun süre stres biriktirmiş olanı ortadaki gölbaşı segmenti idi. En son depremi 1513’te yaratmıştı. O zaman 40 bin kişinin öldüğü kayıtlarda var. 510 yıldır enerji biriktiğini ve bir kırılma olacağı ile ilgili uyarıları yapmıştık.

 Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul depremini üretecek olan Orta Marmara Fay Hattının süresi dolduğunu ve 250 yılda bir deprem ürettiğini söyledi. 

# süleyman pampal # istanbul depremi # malatya depremi