İsrail'in kanlı tarihi

Filistin Enformasyon Bakanlığı, İsrail'in gazeteci katliamları ile ilgili verileri paylatı. İsrail kanlı tarihinde, 22 yılda 45 gazeteci öldürdü. Dünyanın gözü önünde işlenen suçlarda en son cinayet ise Katar merkezli El Cezire televizyonunun deneyimli muhabiri Şirin Ebu Akile oldu.

İsrail İnsanlık suçu işlemeye devam ediyor, hem de dünyanın gözü önünde. Filistin Enformasyon Bakanlığı’nın yayınladığı verilere göre, İkinci İntifada’nın başladığı 2000 yılından bu yana İsrail’in öldürdüğü gazeteci sayısı 45’ oldu.

İsrail’in, işgal altındaki topraklarda gazetecilik yapan isimleri kasten hedef haline getirdiği biliniyor. Gazeteciler, basın mensubu olduklarını belirten çelik yeleklerine ve kasklarına rağmen, İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülüyor.

Öldürülen tanınmış gazeteciler arasında Aziz Yusuf, Emced Alemi, Fadi Alavne, Ömer Silavi, Necla Mahmud Hac, Ahmed Ebu Hüseyin yer alıyor.

İsrail Askerler, son olarak El Cezire televizyonunun deneyimli muhabiri Şirin Ebu Akile’yi katletti.

Gazetecileri katleden İsrail yönetimi, öldüremediği basın mensuplarını da gözaltına alıp hapse de atıyor. Filistin kaynakları, şu anda 16 Filistinli gazetecinin İsrail hapishanelerinde tutulmaya devam ettiğini açıkladı.

# israil # gazeteci # filistin # katar # oldu # hamas # hedef # son # insanlık # Siyonizm