Amerika'da 10 siyahi katledildi

Amerika’nın New York Eyaleti, Buffalo kentinde, bir süpermarkete silahlı saldırı yapıldı . 18 yaşındaki saldırgan, ırkçı sloganlar atarak 10 siyahiyi öldürdü. Saldırıdan çok sayıda kişi de yaralı olarak kurtuldu. Amerikan Polisi saldırıyı terör yerine “nefret suçu” olarak niteledi.

Amerika'nın insanlık tarihine kara leke olarak geçecek bir olay daha yaşandı. New York Eyaletinde 18 yaşındaki ırkçı saldırgan, Bufalo kentindeki bir markette 10 siyahi vatandaşı katletti. 3 kişiyi de yaraladı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre saldırgan Payton Gendron (PEYTİN CENDRIN) askeri kıyafetler ve zırh giyerek süpermarkete girdi. Elindeki tüfekle hedef gözetmeksizin etrafa ateş açan Gendron (CENDRIN) 10 siyahiyi vahşice katletti.

ABD medyasında yer alan haberlere göre, saldırganın siyahileri hedef alan 180 sayfalık bir manifesto yayınladığı ortaya çıktı. Olayla ilgili ırkçılık ve nefret suçları soruşturması başlatılırken, 18 yaşındaki saldırgan da gözaltına alındı.

Giydiği kıyafette Neo Nazi işareti bulunan Gendron’un (CENDRIN)’ın, geçen yıl kendi okuluna silahlı saldırı düzenlemeyi istediğini yazması üzerine, sadece akıl sağlığı kontrolünden geçirildiği ortaya çıktı.

Saldırganın birinci derece cinayetten yargılanacağı bildirilirken, polisin olayı, terör saldırısı yerine ‘nefret suçu’ olarak tanımlaması da tepki çekti.

Federal Soruştuma Bürosu’ndan yapılan açıklamada, “Bu olayda hem nefret suçları hem de ırkçılık saikine dayalı aşırı şiddet soruşturması yürütüyoruz” denildi. Savcılık da failin “ırkçılığa dayalı nefretle hareket ettiğine” ilişkin kanıtlar bulunduğunu duyurdu.

Türk Dışişleri Bakanlığı da saldırıda yaşamını yitirenler için taziye mesajı yayımladı.

# abd # polis # amerika # saldırı # kent # terör # türk # new york # hedef # Amerikan # medya # süpermarket # siyahi # nefret # insanlık # nazi # Buffalo