Rusya topraklarını genişletiyor

Güney Osetya'da Rusya’ya katılım için 17 Temmuz’da referandum yapılacak. Gürcistan'dan ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya’nın Devlet Başkanı Anatoliy Bibilov, referandumun yapılması için bir kararname imzaladı.

Rusya’nın özel harekatında 80’inci gün geride bırakılırken Güney Osetya ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya’da 17 Temmuz’da Rusya’ya katılmak için referandum yapılacak. Açıklamaya göre, Devlet Başkanı Anatoliy Bibilov, referandumun yapılması için kararname imzaladı. Açıklamada "Güney Osetya halkının Rusya ile yeniden birleşme konusundaki tarihsel isteğe" uygun olarak referanduma gidileceği de belirtildi.

Güney Osetya'daki devlet başkanlığı seçimlerinin ikinci turu 9 Mayıs'ta yapılmıştı. İktidardaki Anatoliy Bibilov ile muhalefetteki "Nikhas" partisinin lideri Alan Gagloyev'in katıldığı seçimlerde Gagloyev seçilmişti.

Gagloyev görevi 21 Mayıs'ta devralacak. Rusya ile Gürcistan arasında 2008'de Güney Osetya Savaşı olarak bilinen çatışmalar çıkmış savaşın ardından Rusya'nın desteklediği Abhazya ve Güney Osetya bölgeleri, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan etmişti.

Rusya, 2008'de bu iki bölgenin bağımsızlığını tanımıştı. Gürcistan ise buna karşılık Rusya ile diplomatik ilişkileri kesmişti.

# rusya # Putin # referandum # Devlet # Gürcistan # Mayıs # Osetya