Erdoğan'dan CHP'ye HDP'yle iş birliği tepkisi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için Türkiye'nin tavrını net bir şekilde açıkladı. İki ülkenin özellikle terör örgütleriyle iş birliğini hatırlatan Erdoğan, "Hem PKK/YPG terör örgütüne destek verip hem de bizden NATO üyeliği için destek istemek tutarsızlıktır" dedi. Cumhurbaşkanı, CHP'nın PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile iş birliğine de sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pazartesi gelmek istiyorlarmış. Boşuna yorulmasınlar, gerek yok. Tavır ortada. İsveç'te hala yürüyorlar." demişti.
Bu sözlerle İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine karşı çıktı, Ankara'ya gelecek heyete yanıt verdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gündeminde İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine başvurusu vardı. Erdoğan, Türkiye'nin konuyla ilgili tavrını net bir şekilde açıkladı. Erdoğan, şöyle konuştu:

- Hem PKK/YPG terör örgütüne destek verip hem de bizden NATO üyeliği için destek istemek en hafif tabiri ile tutarsızlıktır. İsveç'ten 30 terörist istedik, vermeyiz dediler. Siz teröristleri bize vermeyeceksiniz ama bizden kalkıp NATO üyeliğini isteyeceksiniz.


CHP'nin HDP ile iş birliğini ağır eleştiren Erdoğan, isim vermeden ABD'ye de gönderme yaptı.

- Darbecilere yaptıramadığınızı, siyasi ve ekonomik çevrelerle neticeye ulaştıramadığınız işi Bay Kemal gibi karikatürlerle elde edemezsiniz. Sen mağarada yaşayanlarla siyasi ortaklık yapıyorsun, onlarla yoluna devam ediyorsun. Ortaklığını sürdürdüğün mağaradakilerin hali ortada. Gel bir an önce onlardan kurtul, yoksa halin iyi değil.

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki yargı kararı da Erdoğan'ın gündemindeydi.


- Yargı kararları elbette eleştirilebilir. Ettikleri her kem sözün, attıkları her iftiranın cevabını hukuk önünde vereceklerdir.

Cumhurbaşkanı, CHP'nin Atatürk Havaalanı'nın yabancı şirketlere satıldığı yönündeki iddialarına da sert yanıt verdi.


- Eğer gerçekten Atatürk hassasiyetleri olsaydı, havalimanı tabelasından önce kendilerine 'Mustafa Kemal'in itleri' diyenlerden hesap sorarlardı. Samimiyetleri olsaydı PKK güdümlerindeki partiyi siyasi ortakları yapmazlardı. Kendi ülkesini yabancılara şikâyet eden genel başkanlarından, belediye başkanlarından hesap sorarlardı.
# chp # abd # ankara # türkiye # erdoğan # atatürk # cumhurbaşkanı # isveç # terör örgütü # nato # mustafa kemal # finlandiya # Kaftancıoğlu