Kılıçdaroğlu yangına körükle gidiyor

PKK geçen sene ormanlarımızı yaktı. Meclis'teki muhalefet PKK’ya tek söz etmedi. Havada uçak ve helikopterler sortiler atarken “burada hava müdahalesi yok, yanıyoruz” yaygarası sürdürüldü. Şimdi de Marmaris'te 50’nin üzerinde hava aracı, binlerce orman eri, itfaiye ile gece gündüz yangını söndürmek için mücadele edilirken “gece görüşlü helikopterler nerede?” denilerek bozgunculuk yapılıyor. Bu propagandanın sözcülüğünü de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marmaris’e gitti. 50’den fazla hava aracı ve binlerce orman işçisinin mücadelesi ile ilgili hiçbir söz söylemedi. Kılıçdaroğlu'nın tek yaptığı hükümeti suçlamak oldu:

- Gece görüşlü helikopterler 2 Temmuzdan sonra gelecekmiş. Yani 2 Temmuza kadar ormanların yanmasını biz seyredecek miyiz? 
- Verin görevi bize biz yapalım. Biz bitirelim. Açalım bir kampanya gece görüşü olan uçağı da helikopteri de getiririz buraya.

Ana muhalefet lideri sabotaj şüphelerini de değerlendirmedi. Gece görüşlü helikopterler nerede diye sordu? O anlarda helikopterler havadaydı. Zaman zaman helikopter Kılıçdaroğlu’nun sesini bastırdı:

-  Gece görüş sistem yok. Yav kardeşim paranız yoksa çıkın paramız yok, ihaleyi bitiremedik verin görevi bize biz yapalım. Biz bitirelim. Açalım bir kampanya gece görüşü olan uçağı da helikopteri de getiririz buraya. Beceriksiz bir yönetim, ne yaptığını bilmeyen bir yönetim var. Milletin başına bela oldular bir an önce gitsinler. Bir an önce bu ülkenin başından bunlar gitsinler. Keyif çatıyorlar.

Kılıçdaroğlu’nun "keyif çatıyorlar" dediği anlarda 3 bin kadar orman işçisi, itfaiye ve AFAD görevlisi canını dişine takmış, uykusuz, ormandaki yangını söndürmek için savaş veriyordu. 23 Haziran itibarıyla 45’i helikopter 57 hava aracı 2 binden fazla sorti yaptı. Kılıçdaroğlu da tepesinde vızır vızır hava araçlar dolaşırken “dilin kemiği yok, hepsi yalan” dedi.

CHP, Kılıçdaroğlu’nun Marmaris’e gidişini bile psikolojik savaş malzemesine dönüştürdü. Koordinatör Başdanışman Erdoğan Toprak, Kılıçdaroğlu’nu taşıyan özel jetin Dalaman Havalimanı’na indirilmediğini iddia etti. Kılıçdaroğlu’nun diğer başdanışmanı Deniz Demir ise CHP’den yapılan bu açıklamayı yalanladı. Aslında CHP Liderinin programında Marmaris yoktu. Kılıçdaroğlu Aydın’a gidiyordu. Ve öyle de oldu. Aydın’a gitti, açılışlar yaptı. Sonra da bir anda direksiyon bozgunculuk için Marmaris’e çevrildi.

# Muğla # chp # erdoğan # orman # oldu # Marmaris # Haziran # bin # sabotaj