ABD'den Hindistan'a S-400 muafiyeti kararı

Türkiye'ye uygulanan yaptırımlar Hindistan'a uygulanmayacak. ABD Temsilciler Meclisi, Hindistan'ın Rusya'dan satın aldığı S-400'lerin ardından uygulanması gereken CAATSA yaptırımlarına muafiyet getiren değişikliği onayladı. Kararı Senato ve Biden da onaylarsa, Hindistan'a yaptırım uygulanmayacak.

ABD Türkiye'ye karşı çifte standart için harekete geçti. ABD Temsilciler Meclisi, Hindistan'ın Rusya'dan satın aldığı S-400'lerin ardından uygulanması gereken CAATSA yaptırımlarına yönelik muafiyet getiren tasarıya onay verdi.

Tasarı Senato ve Başkan Joe Biden tarafından da onaylanırsa, Türkiye'ye uygulanan yaptırımlar Hindistan'a uygulanmayacak.

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Hintli Üyesi Ro Khanna, alınan karar sonrası Meclis'te açıklama yaptı.

Ro Khanna, "Bu değişiklik son derece önemli. İki parti temelinde Meclis'ten geçtiğini görmekten gurur duyuyorum" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri; Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alması sonrası CAATSA yaptırımlarını devreye almıştı. Washington yönetimi bu yaptırımların yanı sıra; Türkiye'yi ortağı olduğu F-35 projesinden de çıkartmıştı.

# abd # türkiye # rusya # amerika # açıklama # hindistan # s-400 # Biden # washington # son # önemli # ABD Temsilciler Meclisi # caatsa