Ukrayna ordusunda ''FETÖ'' izi

Rusya, Türkiye’nin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutladı. Rusya’nın Ankara büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Türkiye’nin ulusal egemenliğine vurgu yapıldı. “Bu tür darbelerin mimarları ve destekçileri biliniyor.” denilerek ABD ve Batı’ya işaret edildi. Öte yandan Ukrayna’da ilerleyişini sürdüren Rus ordusu, Donetsk’de Ukrayna askerlerinden ele geçirilen materyalleri sergiledi. Serginlenenler arasında FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'e ait 2 kitap dikkat çekti.

15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin yıl dönümünde Ukrayna’dan dikkat çeken bir görüntü paylaşıldı.


NATO kuşatmasına operasyonunun sürdüren Rus ordusu, Ukrayna askerlerinden ele geçirdiği materyallerin görüntülerini paylaştı. Sergilenen silah, flama ve mühimmatın arasında FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'e ait 2 adet kitap dikkat çekti.

Fethullahçı Terör Örgütü, özellikle Türkiye’de bozguna uğradığı 2016’dan sonra Ukrayna’da faaliyetlerini arttırmıştı. Türkiye, FETÖ yapılanması konusunda Kiev’e defalarca uyarıda bulundu.

Buna karşın FETÖ yapılanmaları, Ukrayna'da hala serbestçe ve yoğun bir şekilde faaliyet yürütüyor. Bunların başında da, Uluslararası Meridyen Okulları, Işık Uluslararası Kültür Merkezi ve ukraynahaber.com internet sitesi geliyor.

Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerde de FETÖ’cüler Ukrayna heyetinde boy göstermişlerdi. Mart ayında İstanbul’da yapılan görüşmede, FETÖ destekli Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov’un da yer alması dikkat çekmişti.

Rüstem Umerov, FETÖ destekli Kırım Yatılı Okulu'nda eğitim gördü. ABD Dışişleri Bakanlığının “Geleceğin Liderleri Değişim Programı”na katıldı. Kardeşi ile birlikte Kiev’de ' Amerika’nın çocukları' olarak anılıyor. Bölgede, ABD planlarının sözcülüğünü ve yürütücülüğünü yapan isim olarak biliniyor.

Öte yandan Rusya, Türkiye’nin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutladı. Rusya’nın Ankara büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Türkiye’nin ulusal egemenliğine vurgu yapıldı. “Bu tür darbelerin mimarları ve destekçileri biliniyor.” denilerek ABD ve Batı’ya işaret edildi:

- Hükümetin ve halkın birliği, ulusal egemenliği savunmayı ve ulusal değerlere dayalı bir politika izlemeyi mümkün kılmıştır. Böyle bir özgürlüğün bedelini anlıyor ve bunun için canını veren şehitleri saygıyla anıyoruz. Rusya ve bize yakın ülkeler, defalarca iktidarı zorla değiştirme girişimlerine maruz kaldılar. Bu girişimler milyonlarca insan için bir trajediye dönüştü. Bu tür darbelerin mimarları ve destekçileri biliniyor. Kendilerine o kadar güveniyorlar ki, kirli işleriyle açıkça övünüyorlar. Tüm özgür milletler tarafından cezalandırılacaklarından ve kınanacaklarından eminiz.
# istanbul # abd # türkiye # rusya # amerika # fetö # Ukrayna # fethullah gülen # terör # 15 temmuz # darbe girişimi # nato # darbe # Rusya Federasyonu # Donetsk