Çin lideri Şi Uygurlarla buluştu

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Sinciang Uygur Özerk Bölgesi'ni ziyaret etti. Şi, Urumçi’de Sinciang Üniversitesi, Uluslararası Kara Liman ve Tianshan Bölgesi'nde temaslarda bulundu.

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping, Sinciang’da Uygurlarla buluştu.

Şi, Sinciang Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi’de Sinciang Üniversitesi ile Uluslararası Kara Liman ve Tianshan Bölgelerinde incelemelerde bulundu. Guyuanxiang sakinleriyle bir araya geldi.

Şi, gezisinde Kovid-19 salgını sonrası ekonomik ve sosyal kalkınma, bölgesel birlikteliği teşvik etme gibi çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Uluslararası Kara Liman Bölgesi'nde, Çin-Avrupa Yük Treni montaj merkezi ile Alashankou ve Khorgos limanlarının işleyişini gözlemledi.

ABD ve Batı’nın Çin yönetimine karşı kışkırtmaya çalıştığı Sinciang Uygur Özerk Bölgesi, Kuşak ve Yol Girişimi’nin en önemli noktalarından biri… Özellikle demir yoluyla Orta Asya ve Avrupa’ya açılan kapı olan Sinciang, Kuşak ve Yol Girişimi ile büyük yatırımlar aldı.

Çin Devlet Başkanı Şi, Tianshan Bölgesinde Guyuanxiang sakinleriyle de bir araya geldi. Şi, topluluk çalışmalarına büyük önem verdiğini ve yerel halkın geliştiğini görmekten çok memnun olduğunu söyledi.

# abd # çin # uygur # Çin Halk Cumhuriyeti # önemli # Sinciang Uygur Özerk Bölgesi # urumçi