KYK'nın tatil uygulamasına gençler yoğun ilgi gösterdi

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlar gençler için tatilin yeni gözdesi oldu. Türkiye'nin 81 ilinde bulunan yurtların kapıları 1 Eylül'e kadar gençlere ücretsiz olarak açık olacak.

Kredi Yurtlar Kurumu kapılarını yaz tatili yapmak isteyen gençlere açtı. Ücretsiz uygulama, gençlerin tatilde konaklama ihtiyacı için birinci tercihi oldu.

1 Eylül tarihine kadar devam edecek uygulamadan yararlanan 18-25 yaş aralığındaki gençler başvurularını gideceği şehrin yurt müdürlüğüne en az bir gün öncesinden rezervasyon yoluyla yaptırabiliyor.

Tatilde KYK yurtlarını tercih eden gençlerden biride İbrahim Ethem, Erdem Yurtlarda ücretsiz konaklama imkanının seyahat etmeyi seven gençler için büyük şans olduğunu söyledi:

- Bu imkanı sonuna kadar kullanacağım. Çok güzel bir uygulama. Çadır ve otel yerine yurtta kalıyorum. Herkese de bu imkandan yararlanmalarını tavsiye ediyorum.


18-25 yaş aralığında her gencin yararlanabildiği uygulamada öğrenci olma şartı aranmıyor. Konaklamak istenilen Yurt müdürlüğüne bir gün öncesinden rezervasyon yapılması durumunda 3 gece kalınabiliyor.


Gençler yaz tatilinde yurtlarda konaklıyor

Gençler KYK'nın tatil uygulamasına yoğun ilgi gösterdi

# Edirne # öğrenci # tatil # kyk # Yurt # ücretsiz # gençlik ve spor bakanlığı # konaklama