Gençler ittifak partilerine güvenmiyor

2023 seçiminde yaklaşık 7 milyon genç ilk kez oy kullanacak. Ancak gençler Türkiye'nin sorunlarının çözümü için ne Millet ne de Cumhur ittifakına güveniyor. Saros'un yaptığı araştırma bu çarpıcı gerçeği gözler önüne serdi. Araştırmaya katılan gençlerin yüzde 79,3'ü "sorunları hangi parti çözer?" sorusuna hiçbiri yanıtını verdi.

Yaklaşık 7 milyon gencin ilk kez oy kullanacağı 2023 seçimi ile ilgili çarpıcı bir araştırma sonucu ortaya çıktı.

Saros Araştırma Şirketi'nin Türkiye Gündemi ve Siyaset araştırması gençlerin Cumhur İttifakı ile Millet İttifakına güvenmediğini gözler önüne serdi.

"Türkiye'nin en önemli sorununu hangi parti çözebilir? sorusuna araştırmaya katılan gençlerin yüzde 79,3 'ü hiçbiri yanıtını verdi.

Araştırmada ortaya çıkan bu sonuç ilk kez oy kullanacak gençlerin sorunların çözümü için Cumhur İttfakı ile Millet İttifakı ve bileşenlerini tercih etmediğini gösterdi.

Saros'un daha önce oy kullananlara sorduğu aynı soruya Mayıs ayında verilen hiçbiri yanıtı yüzde 34,7'ken bu veri Temmuz ayında yüzde 46'ya yükselmişti.

Soruya AK Parti seçmeninin yüzde 41,3'ü, CHP seçmeninin yüzde 37,5'i, MHP seçmeninin yüzde 36,1'i, İYİ Parti seçmeninin yüzde 31'i HDP seçmeninin yüzde 47,1'i hiçbiri yanıtını vermişti.

# türkiye # ak parti # hdp # İyi Parti # millet ittifakı # seçim # Temmuz # ilk # anket # cumhur ittifakı # genç # Saros # saros araştırma şirketi # Türkiye Gündemi ve Siyaset Araştırması