Rus Büyükelçi Yunanistan ile ilişkilerin kesildiğini duyurdu

Rusya Yunanistan ile tüm ilişkilerini kestiğini duyurdu. Rusya'nın Yunanistan Büyükelçisi Andrey Maslov kararı duyurdu. İki ülke arasında hiçbir iş birliği ve temas kalmadığını belirten Rus Büyükelçi, yüksek düzeye çıkan ikili ilişkilerin günler içinde sıfıra indiğini söyledi. Rusya 22 Temmuz'da güncellediği listede Yunanistan'ı da dost olmayan ülkeler listesine dahil etmişti.

Rusya'nın Yunanistan Büyükelçisi Andrey Maslov, 2 ülke arasındaki son durumla ilgili bilgi verdi. Yunanistan ile tüm ilişkilerin kesildiğini paylaştı.

Rossiya-24 kanalına konuşan Maslov, An itibariyle iki ülke arasında hiçbir işbirliği ve temas kalmadığını belirtti.

Maslov, "Şubat sonundan beri ikili ilişkilerimiz tamamen mahvoldu, artık ilişkimiz kalmadı. Ne işbirliği, ne de temas var. Bu zamana kadar kaydettiğimiz tüm gelişmeler, ikili ilişkilerin on yıllar içerisinde ulaştığı yüksek düzey, günler içinde sıfıra indi.” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Maslov ayrıca Yunan hükümetinin kendi halkından geleneksel Rus-Yunan ilişkilerini bozması nedeniyle eleştiri aldığına dikkat çekti. Maslov, “Bu eylemleriyle, 200 yıldır ilk defa, Yunanistan’ı Rusya için dost olmayan bir ülke konumuna getirdiler. Üstelik bu, Rusya’nın ne geçmişte ne de yakın zamanda Yunanistan’ın hilafına en ufak bir şey yapmamasına rağmen gerçekleşti.” dedi.

Rusya, 5 Mart'ta yayımladığı "dost olmayan ülkeler" listesini 22 Temmuz'da güncellemiş ve Yunanistan'ı da listeye dahil etmişti.

# rusya # yunanistan # büyükelçi # Temmuz # ilk # son # dost olmayan ülke