İmran Han Şahbaz Şerif'in IMF direktiflerine uymasına tepki gösterdi

Pakistan’da ABD komplosuyla Başkanlığı düşürülen İmran Han, İMF direktiflerini uygulamaya koyan Şahbaz Şerif hükümetine tepki gösterdi. İmran Han, Batı destekli yönetimin ülkeyi 3 ayda siyasi ve ekonomik kaosa sürüklediğini belirtti. Pakistan’da, Sri Lanka’dakine benzer bir iç karışıklığın yaşanabileceği uyarısı yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin hedef aldığı İmran Han, Batının desteğiyle yönetime gelen Şahbaz Şerif yönetiminin, ülkeyi ekonomik ve siyasi krize sürüklediğini söyledi.

İmran Han, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Pakistan halkının, hükümetin ülkeyi daha fazla yağmalamasına izin vermeyeceğini vurguladı. Pakistan’da, halkın sokaklara döküldüğü Sri Lanka benzeri bir durumun çok uzak olmadığı uyarısı yaptı.

Pakistan rupisi, ülkedeki siyasi atmosferin de etkisiyle son bir haftada yüzde 8,3 değer kaybetti. Bu, Kasım 1998'den bu yana görülen en yüksek değer kaybı oldu.

Pakistan’da ABD eliyle başa getirilen Şahbaz Şerif yönetimi, IMF’nin işaret ettiği 4 milyar dolarlık finansal açığın kapatılması için, devlet varlıklarının yabancı ülkelere acil satışına onay vermişti.

# abd # amerika # imf # pakistan # Devlet # hedef # son # çok # İmran Han # şahbaz şerif