Antik Çağ tanrı heykelleri orijinal görüntüsüne kavuşuyor

İzmir’in Menderes ilçesindeki Klaros Kutsal Alanı’nı ziyaret edenler adeta çağlar arası yolculuk yapıyor. Alandaki tarihe ışık tutan dev boyuttaki mitolojik tanrı heykelleri konservasyon çalışması ile birlikte 2 bin yılın ardından orijinal görüntüsüne kavuşacak.

İzmir'in Menderes ilçesindeki Klaros Kutsal Alanı'nda bulunan Antik Çağ'ın mitolojik dev tanrı heykelleri orijinal görüntüsüne kavuşuyor…

Antik Çağ'ın en eski "kehanet merkezi" olarak bilinen Klaros Kutsal Alanı'nın sembolü mitolojik tanrılar Leto, Apollon ve Artemis'in 7 metre büyüklüğündeki orijinal heykelleri yapılan çalışmaların arından 2 bin 100 yılın ardından ilk haline getirilecek

Antik Çağ'da seçkinler "gelecekten haber almak" için Klaros Kutsal Alanı'nı ziyaret ediyordu. 1950-1961 yıllarındaki çalışmalarda bulunan büyük heykel parçaları şimdi ise konservasyon çalışmasına alındı.

Yunan mitolojisinin anne tanrıçası Leto ile ikiz çocukları kehanet tanrısı Apollon ve doğa tanrıçası Artemis'e ait heykel parçaları, uzmanlar tarafından restore edildikten sonra antik çağdaki evlerine yerleştirilecek.

Tapınak girişinde yer alan kopya parçalar kaldırılacak, yerlerine orijinal eserler konulacak ve 7 metrelik heykeller Klaros'ta ziyaretçilerini görkemiyle karşılayacak.

# İzmir # izmir # ilk # menderes # antik çağ