Gülşen Bakırköy Kapalı kadın cezaevine götürüldü

Konserinde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle gözaltına alınan şarkıcı Gülşen, tutuklandı. Şarkıcı Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi'ne götürüldü.

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan göz altına alınan Gülşen Çolakoğlu'nun tutuklanmasına karar verildi.

Şarkıcı emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Cumhuriyet savcısına ifade veren Gülşen, tutuklanması istemiyle hakimliğe gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu savcılığınca yazılan sevk yazısında, şüpheli Gülşen Çolakoğlu'nun konser sırasında yaptığı konuşmada imam hatiplilerle ilgili söz ve beyanlarda bulunduğu, bunların basın yayın organlarında, sosyal medya platformlarında yer aldığı ve sarf edilen sözlerin toplumun bir kesiminde yoğun tepkilere neden olduğu belirtildi.

Gülşen Çolakoğlu, savcıya verdiği ifadede, olaya konu sözlerin 30 Nisan 2022'de Ataşehir konserinde kaydedildiğini belirtti. Konuşmanın Miraç isimli arkadaşıyla arasında geçtiğini ifade eden Gülşen, "Bu konuşma, konsere gelenlere ya da medyaya hitaben yaptığım bir konuşma değildir'' dedi.

Şarkıcının üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suça dair yasada yazılı cezanın üst haddi göz önüne alınarak tutuklanması talep edildi.

Savcılık işlemlerinin ardından Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimlik sevk edilen Gülşen'in, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan tutuklanmasına karar verildi. Gülşen, daha sonra Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi.

# istanbul # soruşturma # konser # tutuklama # gündem # gülşen # Gülşen Çolakoğlu # halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik