Uluslararası Ordu Oyunları'nda 37 ülke kıyasıya yarıştı

Uluslararası Ordu Oyunları 2022, 13 Ağustos'ta başladı. Oyunlar Çin, Rusya ve İran dahil 12 ülkenin topraklarında yapıldı. Oyunlarda 37 ülke ve bölgeden 270'den fazla takım yarıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından başlatılan Uluslararası Ordu Oyunları, orduların deneyim alışverişinde bulunmaları ve işbirliğini güçlendirmeleri için uluslararası bir platform işlevi gördü.

Bu yılki Ordu Oyunlarına ordu, donanma, hava kuvvetleri, roket kuvveti ve Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun (PLA) stratejik destek kuvvetlerinden 205 Çinli katılımcı katıldı. Çin Halk Kurtuluş Ordusu Çin, Rusya, Beyaz Rusya, İran ve Venezuela'dan dokuz takımın katıldığı Suvorov Saldırı piyade aracı yarışmasını ve Güvenli Güzergah mayın tarama yarışmasını düzenledi. Bu arada Çin ordusu, Rusya, İran, Kazakistan, Cezayir ve Özbekistan'daki dokuz yarışmaya katılmak üzere 205 askeri personelden oluşan dokuz ekibi yurt dışına gönderdi.

Uluslararası Ordu Oyunları 2022'nin kapanış töreni Cumartesi günü Moskova Oblastı'ndaki Patriot askeri-vatansever parkında yapıldı.

Çinli takımlar Tank Biatlon, Border Snipers ve Tactical Shooter yarışmalarında ikinci, Master of Armored Vehicles ve Elbrus Ring'de üçüncü oldu.

Tank biatlonunun finali Cumartesi öğleden sonra Alabino eğitim sahasında yapıldı. Rus, Belarus ve Özbekistan takımlarıyla yarışan üç Çinli ekip bayrak yarışında üçüncü sırada yer aldı ve yarışmayı genel sonuçla ikinci sırada tamamladı.

# rusya # 2022 # Uluslararası Ordu Oyunları