Ünsal Ban'ın şoförünün eşi belge yakarken yakalandı

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in dayandığı isim eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban'ın gözaltı süresi uzatıldı. Üniversiteyi 70 milyon 698 bin lira zarara uğratan ve Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalanan Ban'ın şoförünün evi de arandı. Ahmet K. eşi ve baldızıyla bazı evrak ve dijital materyalleri bahçede yakarken yakalandı.

Yunanistan'a kaçmaya çalışırken Muğla'da yakalanan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in dayandığı isim eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, Ankara'ya götürüldü. Gözaltı süresi uzatıldı.

Üniversiteyi 70 milyon 698 bin lira zarara uğratan Ban'ın, kaçış planı da ortaya çıktı. Takibe alınan Ban'ın, Muğla'ya ulaştığında bir yat ile Yunanistan'a kaçacağı tespit edildi.

Malta bandralı yatın kaptanının, Yunan kara sularına bıraktığı yata bağlı küçük sürat motoruyla Bodrum Marina'ya geleceği, buluşmanın ardından Ünsal Ban'ın sürat motoruyla yata geçeceği öğrenildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ünsal Ban'ın şoförünün evinde arama yapıldı. Arama öncesi bahçede bazı belgeleri yakan Ahmet K'nın eşi ve baldızı gözaltına alındı.

Ban hakkında, boşanma aşamasındaki eşi, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'na ait kişisel verileri, organize suç örgütü lideri Sedat Peker ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamaları bulunuyor.



# Bir # sedat peker # AK Parti Erzurum Milletvekili # zehra taşkesenlioğlu # ünsal ban # Türk Hava Kurumu Üniversitesi