İçişleri'nden öğrenciler için ek genelge

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine 'trafik tedbirleri' hakkında bir genelge gönderdi. Eğitim-öğretim yılının başlamasıyla, okul çevrelerinde yaşanan kazalara ilişkin risk analiz değerlendirmeleri çerçevesinde ilave tedbirler planlanacak.

İçişleri Bakanlığı " 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Asayiş/Trafik Tedbirleri" genelgesi yayınladı.

Genelgede, yeni eğitim öğretim döneminde çocuk ve gençlerin eğitim ve öğretimlerini güvenli ortamda sürdürebilmeleri gerekli önlemler yer alıyor.

Başta uyuşturucu maddeler olmak üzere terör nitelikli oluşumlar ile narkotik ve asayiş suçlarından uzak tutulmaları ve korunmaları yer alıyor.

Öte yandan öğrencilerin güven içinde yolculuk yapmalarının sağlanması, okul yakın çevreleri ve dışındaki mekanlar göz önünde bulundurularak trafik kazalarının önlenmesi için çalışılıyor.

Okul çevrelerinde yaşanan kazalara ilişkin risk analiz değerlendirmeleri çerçevesinde bu bölgelerde ilave tedbirler planlanacak.

Ayrıca Jandarmalar tüm okullarda ise "güvenli eğitim koordinasyon görevlisi" görev yapacak. Okul önlerinde alkol ve sigara bulundurulması ve satılmasının önüne geçilecek

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Siberay Projesi" kapsamında yürütülen faaliyetler, öğretmen, öğrenci ve velilere özel önem verilerek devam edecek.

# içişleri bakanlığı # eğitim # öğretim # öğrenci # veli # görev # 2022