Çin'den Kazakistan'a ortak güvenliği savunma sözü

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, COVID-19 salgınının başlamasından bu yana ilk yurt dışı gezisi için Çarşamba günü Kazakistan'a geldi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, COVID-19 salgınının başlamasından bu yana ilk yurt dışı gezisi için Çarşamba günü Kazakistan'a geldi

Çin Devlet Başkanı, Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Özbekistan'daki " Şanghay İşbirliği Örgütü" liderleri zirvesine katılması planlanıyor.

Çin DEvlet başkanı, gezinin arifesinde, Kazak medyasında yayınlanan ve Çin devlet televizyonunda yayınlanan bir makalede, Kazakistan ile "ortak güvenliği savunma" sözü verdi.

Şi "Çin, uyuşturucu kaçakçılığı ve uluslararası organize suçla ve üç kötülüğe karşı mücadelede Kazakistan ile işbirliği yapmaya istekli" dedi.

Şi Cinping, Kazakistan ziyaretinin ardından, 15-16 Eylül'de yapılması planlanan "Şanghay Örgütü" üye devletlerinin liderleri zirvesine katılmak üzere Özbekistan'ın Semerkant kentine gidecek.

Şanghay Örgütü, Çin, Rusya ve dört Orta Asya ülkesini içermektedir: Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Hindistan ve Pakistan.

# rusya # Putin # çin # asya # Bir # kazakistan # ilk # eylül # Özbekistan # Şi Cinping # Şanghay İşbirliği Örgütü # ŞİÖ # Semerkand