TSK vurdu HDP kalkan oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri, “Kış Kartalı” harekâtıyla Irak ve Suriye’de PKK inlerini yerle bir etti. Harekat, PKK uzantısı HDP’de büyük rahatsızlık yarattı. Türkiye’nin terörle mücadelesini kınayan HDP yöneticileri, PKK’yı korumak için ABD ve NATO’yu göreve çağırdı.

Türkiye’nin terörle mücadelesini kınadı, operasyonları “sivil katliamları” olarak niteledi, terörist başı Abdullah Öcalan’a özgürlük istedi… PKK’ya yönelik Irak ve Suriye’nin kuzeyinde düzenlenen “ Kış Kartalı” harekatı, terör örgütünün uzantısı HDP’de büyük rahatsızlık yarattı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Derik, Sincar ve Karacak bölgelerinde 80’e yakın PKK hedefini vurdu. Terör örgütünün sığınak, tünel, mühimmat depoları ile sözde karargâh ve eğitim kampları yerle bir edildi.

Operasyon bölgedeki teröristlerde olduğu kadar, Türkiye’deki uzantılarında da paniğe neden oldu. HDP’den önce yazılı ardından sözlü açıklama yapıldı. HDP Sözcüsü Ebru Günay, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kış Kartalı operasyonunu, “ saldırı ve sivil katliamlar’’ olarak niteledi. Operasyonu kınadı:

- Bu saldırıların hepsi aynı zihniyet, hepsi birbirinden güç alan zihniyetin ürünüdür. Bizler HDP olarak bu katliamları ve bu saldırıların arkasındaki bütün güçleri kınıyoruz.

Günay, “demokrasi güçleri” diye söz ettiği PKK yanlılarına da sokak çağrısı yaptı:

- AKP’nin tüm bu saldırılarına ve politikalarına karşı durmaya ve ses vermeye davet ediyoruz.

PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a özgürlük çağrısı yapan HDP Sözcüsü, Türkiye’nin operasyonlarına destek veren Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne tepki gösterdi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Sözcüsü Cotyar Adil, “Türkiye'nin operasyonlarının sebebi, PKK’nın Irak'taki yasadışı varlığıdır” açıklaması yapmıştı.

HDP, PKK’yı korumak için ABD ve NATO’yu da göreve çağırdı. HDP’nin yazılı açıklamasında ABD ve NATO’nun Türkiye’nin operasyonlarına sessiz kalmasının utanç verici olduğu savunuldu.

# abd # türkiye # pkk # tsk # açıklama # hdp # saldırı # suriye # msb # türk # nato # türk ordusu # kış # kış kartalı