''KKTC'nin Rusya tarafından tanınması mümkün''

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un KKTC'nin tanınmasına yönelik verdiği olumlu mesajlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Rusya’nın en etkili düşünce kuruluşlarından Katehon’un Genel Yayın Yönetmeni Dr. Leonid Savin Aydınlık Gazetesi'ne konuştu. Savin "Eğer Türkiye Kırım’ın Rus toprağı olduğunu tanımaya hazırsa KKTC’nin Rusya tarafından tanınması da bence oldukça mümkün." ifadelerini kullandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanınmasına yönelik Rusya'dan olumlu mesajlar gelmeye devam ediyor.

"KKTC’NİN RUSYA TARAFINDAN TANINMASI MÜMKÜN"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un tanıma sinyali sonrası Rusya’nın en etkili düşünce kuruluşlarından Katehon’un Genel Yayın Yönetmeni Dr. Leonid Savin da KKTC ile ilgili konuştu.

- Bu daha karmaşık bir konu. Ancak eğer Türkiye Kırım’ın Rus toprağı olduğunu tanımaya hazırsa KKTC’nin Rusya tarafından tanınması da bence oldukça mümkün. Örneğin Türkiye’nin Irak’ta ve Suriye’de askeri üsleri var. Türkiye bu ülkelerdeki terörist örgütlerden kendisine yönelen tehditlerden korunmak için çeşitli operasyonlar yaptı. Rusya da Türkiye’nin yaptığından farklı bir şey yapmıyor. Bu nedenle Türkiye, Ukrayna’daki durumu, Rusya’nın endişelerini en iyi anlayacak olan ülkelerden birisi. Ancak NATO üyeliği sebebiyle Ankara’nın da şu anda Brüksel ve ABD’den gelen yoğun baskı altında olduğunu tahmin edebiliyorum.

"PERİNÇEK’İN ÖNERİLERİ SON DERECE GÜZEL"

Katehon’un Genel Yayın Yönetmeni, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Türkiye’nin önünde altın fırsatlar olduğu açıklamalarını da değerlendirdi.

- Sayın Perinçek’in önerileri son derece güzel ve dikkat çekici. Ancak ben duruma biraz daha gerçekçi bir noktadan yaklaşıyorum. Çünkü Vatan Partisi dışında Türkiye’de hala çok güçlü olan Batıcı ve liberalizm yanlısı partiler, Amerikancı güçler ve bazı İslamcı gruplar var. Hepsi Rusya’yı bir ‘düşman’ olarak görüyorlar ve yansıtıyorlar. Rusya’nın Türkiye’de nasıl göründüğünü de hesaba katıyorum. Türkiye’de Çeçen ayrılıkçıları liderlerinin adıyla meydanlar açıldı ve heykeller dikildi. Türk siyasetini pek çok açıdan değerlendiriyoruz. Ve ne yazık ki hala Rus karşıtı tavırların öne çıktığını görüyoruz.

"TÜRKLERE VE RUSLARA KARŞI BATI’NIN HAÇLI SEFERİ"

Ülkesine uygulanan yaptırımlara ilişkin de açıklama yapan Dr. Leonid Savin, "Haçlı Seferleri Batı toplumunun bilincinde derin bir yere sahip. Şimdi Rusya özelinde bu tekrar ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı.

- Evet, Batı güçleri ve toplumu açısından çok tuhaf bir durum. Bunun sebebi bir tür ırkçılığın etkisi altında olmaları ve Rusları, kendilerinden olmayan halkları “alt-insan” olarak görmeleri.Bu yaklaşıma belki 21. yüzyılda haçlı seferi bile denebilir. Batı devletlerinin Müslümanlara, Ruslara karşı tarihte pek çok haçlı seferi olmuştu. Görünüşe göre bu, Batı toplumunun bilincinde derin bir yere sahip. Ve şimdi tekrar ortaya çıkıyor.

Katehon’un Genel Yayın Yönetmeni Dr. Leonid Savin Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı başlattığı askeri harekâtın Kiev’in Donbass’ı işgal planına karşı yapıldığına da dikkat çekti.

# abd # türkiye # rusya # Ukrayna # açıklama # Putin # operasyon # vatan partisi # son dakika # KKTC # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # Doğu Perinçek # lavrov # nato # batı # aydınlık # harekat # askeri # kiev # Zelenskiy # Kuşatma # Haçlı Seferi # özel röportaj