Ukrayna televizyonunda canlı yayında Nazizm

Ukrayna’daki Kanal 24 televizyonu sunucusu, Rusya’nın askeri operasyonuyla ilgili yaptığı yayında, kan donduran bir çağrıda bulundu. Holokost'un mimarlarından Adolf Eichmann'dan alıntı yapan sunucu "Rus çocukların katletmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'da yayın yapan Kanal 24’ün sabah programı sunucusu Fahruddin Şarafmal, ‘Rus halkının tüm çocuklarının katledilmesi gerektiğini' söyleyerek Ruslara yönelik katliam çağrısında bulundu.

Şarafmal, “Bir ulusu yok etmek için her şeyden önce çocukları yok etmeniz gerektiğini söyleyen Adolf Eichmann'dan alıntı yapmak için kendime izin vereceğim” ifadelerini kullandı.

Eichmann’ın ekrana yansıtılan görüntüsüyle birlikte konuşan Şarafmal, çocukları öldürerek Rusların yok edilmesi gerektiğini savundu:

- Çünkü anne babalarını öldürürseniz çocuklar büyüyecek ve intikam alacak. Çocukları öldürerek ise, asla büyümeyecekleri sağlanacak ve ulus yok olacak.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin savaş kuralları ve uluslararası sözleşmeler kapsamında yasak olduğu için ‘Rus çocukları öldüremeyeceğini’ söyleyen Şarafmal, kendi eline fırsat geçtiğinde Rus çocukları öldüreceğini ilan etti:

- Ama ben Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinden değilim. Ve Rusları alt etme şansını bulduğumda bunu kesinlikle yapacağım. Sizin ve çocuklarınızın bu dünyada asla yaşamamasını sağlamak için elimden gelen her şeyi yapacağım.

Ruslara yönelik ‘Moskal’ ifadesini kullanan Şarafmal, “Ukraynalılar, şu anda temelde yaptıkları gibi, Moskal’ları yok etme, katletme, öldürme, boğma fırsatına sahiplerse, umarım herkes katkıda bulunur ve en az bir Moskal öldürür” ifadelerini kullandı.

Rusya Soruşturma Komitesi Başkanı Aleksandr Bastrıkin, Ukraynalı gazeteci Fahruddin Şarafmal'ın Rus vatandaşlarını öldürme çağrısının araştırılması talimatını verdi.

# rusya # Ukrayna # çocuk # katliam # rus # savaş # nazi # nazizm