Rusya'nın Ukrayna operasyonu 37. gününde

Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı başlattığı askeri operasyon devam ediyor. Belirlenen noktalar yüksek hassasiyetli silahlarla imha ediliyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Ukrayna tarafını müzakereler sırasında Donbass ve Kırım gerçeğini anladığını ifade etti.

Rusya ordusu son 24 saatte yüksek hassasiyetli silahlarla Ukrayna’ya ait 52 askeri altyapı unsurunu vurdu. Bunlar arasında 3 komuta merkezi, 3 çoklu roketatar sistemi, Buk-M1 füze savunma sistemi, bir S-300 füze savunma sistemi radarı, 10 askeri teçhizat toplama alanı ve 16 müstahkem mevki yer alıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov yüksek hassasiyetli silahlarla Ukrayna’nın altı askeri unsurunun vurulduğunu duyurdu. Bunlar arasında 5 mühimmat deposu da yer alıyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Ukrayna tarafını müzakereler sırasında Donbass ve Kırım gerçeğini anladığını ifade etti.

Öte yandan Lugansk Halk Cumhuriyeti birlikleri ilerlemelerini sürdürerek, Kremennaya yerleşim biriminin kuzeyini ve Metelkino’nun doğu sınırlarını ablukaya aldı.

Rus askerler kontrol altına alınan bölgelerdeki mayınları temizlemek için Lugansk Halk Cumhuriyeti'ne gitti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri sivilleri kalkan olarak kullanmaya devam ediyor. Kiev yakınlarında içinde bir anne ve kızının bulunduğu bir araca ateş açıldı. Aile, Rusya Ulusal Muhafızlar Birliği tarafından kurtarıldı.

# rusya # Ukrayna # operasyon # Sergey Lavrov # Ulusal # rus # aile # son # altyapı # dışişleri # silahlı kuvvetler # kiev # Donbass # Lugansk