Kovid-19 ile mücadelede aşının etkisi

Kovid-19 ile mücadelede uzun bir yol kat edildi. Vaka ve ölüm oranları düşüşte. 12 bin 512 hastanın yoğun bakımda tedavi gördüğü Kayseri Devlet Hastanesi'de sadece bir kişi Kovid-19 tedavisi görüyor. Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop, mücadelede aşının çok etkili olduğunu söyledi.

Türkiye Kovid-19 ile mücadelede başarılı bir sınav veriyor. Son olarak Kayseri Devlet Hastanesi’nden güzel bir haber geldi. Hastane son koronavirüslü hastasını da birkaç gün içerisinde taburcu edecek.

Kayseri Devlet Hastanesinde salgının ilk gününden bugüne kadar 12 bin 512 koronavirüslü ağır hasta tedavi edildi. Koronavirüsle ilgili toplam 258 bin 296 kişiye ayakta hizmet verildi.

Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop, 83 yaşındaki son ağır hastanın testinin negatif çıktığını söyledi. Durumu iyi olan hasta, birkaç gün sonra taburcu edilecek.

Altıntop, Kovid-19 vaka sayılarının azalmasında, aşılama ve kalabalık ortamlarda maske takılmasının etkili olduğunu belirtti.

Yerli aşı TURKOVAC'ın da aşılamaya önemli katkı sağladığını vurgulayan Altıntop ,büyük fedakarlık gösteren sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Hastanede Kovid-19 tedavisi gören tek hasta Uğur Tuncer de doktorların kendisine çok iyi baktığını ve durumunun ilk günlere göre iyi olduğunu söyledi.

# sağlık # pandemi # türkiye # koronavirüs # haber # vaka # aşı # Maske # Turkovac # salgın # hasta # son