Le Pen Kırım sözünün arkasında

Fransa cumhurbaşkanı adayı, Ulusal Birlik Partisi lideri Marine Le Pen, ''Kırım'ı Rusya'nın bir parçası olarak görüyorum'' açıklamasının arkasında olduğunu söyledi. Ukrayna'ya girişinin yasaklanmasının bu fikrini değiştirmeyeceğini söyleyen Le Pen, ayrıca ülkesini NATO'dan çıkarma sözünü bir kez daha yineledi.

Atlantik karşıtı politikaları ile yüksek oy alarak Fransa Cumhurbaşkanı seçimlerine damga vuran Ulusal Birlik Partisi Lideri Marine Le Pen'den yeni açıklamalar geldi.

Fransa'da Ulusal Cephe'nin lideri Marine Le Pen, Avrupa'nın, Kırım'ın Rusya ile birleşmesini tanıması gerektiğini açıkladı. Polonya'nın Do Rzeczy gazetesine konuşan Fransız siyasetçi, ''Başka seçenek yok'' dedi.

'' Ukrayna'da geçen yıl darbe yaşadık. Neo Nazi militanları, Ukrayna'da devrimi organize etti'' diyen Le Pen, ''Ukrayna yönetimi, iç savaşa yol açan kararlar almaya başlamıştı'' ifadelerini kullandı. Fransa Cumhurbaşkanı adayı bu nedenle Kırım'ın, Rusya'ya katılması ile sonuçlanan bu birleşmenin tanınması gerektiğini söyledi.

Rusya'nın, Avrupa'nın doğal müttefiki olduğunun altını çizen Le Pen, ''Biz, ABD ve Rusya arasında oynanan oyunun piyonlarıyız. Rusya, büyük bir ülke , büyük bir halk. Avrupa'nın Rusya ile birçok ortak stratejik çıkarı var. Rusya ile konuşmak lazım'' açıklaması yaptı.

Seçimlerde ikinci tura güçlü bir şekilde hazırlanan Ulusal Birlik Partisi lideri Marine Le Pen, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda; Fransa'yı NATO'nun birleşik komutanlığından yani askeri kanadından çekeceğini söyledi.

# abd # rusya # Ukrayna # cumhurbaşkanı # fransa # avrupa # nato # Ulusal # Atlantik # kırım # Partisi # Marine Le Pen