İmran Han ve milyonlar ABD'ye meydan okudu

Pakistan’da Amerikancı darbeyle Başbakanlığı düşürülen İmran Han, ilk mitingini Peşaver’de düzenledi. Milyonlarca Pakistanlı, İmran Han’a destek için Peşaver meydanlarını doldurdu. İmran Han, ABD'nin üs talebini reddettiği için hedef alındığını söyledi. Pakistan’ın yabancı güçlerin kukla devleti olmayacağını vurguladı. "Ya ABD'nin kölesi olacağız ya özgür!" dedi. Seçim çağrısını yineleyen Han, “Yeni seçimler bir an önce duyurulmalı aksi halde halkı sokağa çıkaracağım." ifadelerini kullandı.

Pakistan’da Amerikancı darbeyle Başbakanlığı düşürülen İmran Han, ilk mitingini Peşaver’de düzenledi. Milyonlarca Pakistanlı, İmran Han’a destek için Peşaver meydanlarını doldurdu. Kent tarihinin en kabalalık gününü yaşadı. Halka seslenen İmran Han, ABD'nin üs talebini reddettiği için hedef alındığını söyledi. Pakistan’ın yabancı güçlerin kukla devleti olmayacağını vurguladı. "Ya ABD'nin kölesi olacağız ya özgür!" dedi. Erken Seçim çağrısını yineleyen Han, “Yeni seçimler bir an önce duyurulmalı aksi halde halkı sokağa çıkaracağım." İfadelerini kullandı.

Milyonlarca Pakistanlı, ABD emperyalizmine karşı liderine sahip çıktı; Peşaver tarihinin en kalabalık günün yaşadı.

Pakistan’da Amerikancı darbeyle Başbakanlığı düşürülen İmran Han, ilk mitingini Peşaver’de düzenledi. Pakistanlılar, günün erken saatlerinden itibaren Han’a destek olmak için yollara düştü. Pakistan bayrakları ve İmran Han’ın fotoğraflarını taşıyan halk, yollarda uzun araç kuyrukları oluşturdu.

Peşaver’de İmran Han’ı insan seli karşıladı. Pakistanlılar, kentin meydanlarını ve caddelerini doldurdu.

Halkın coşkulu karşılaması eşliğinde kürsüye çıkan İmran Han, konuşması boyunca Pakistan’ın bağımsızlığına vurgu yaptı. ABD’ye Pakistan topraklarında askeri üs vermediği için hedef alındığı söyledi.

Meydandan erken seçim çağrısı yapan İmran Han, “aksi halde halkı sokağa çıkaracağım.”diyerek, Amerika destekli yeni yönetimi de uyardı.

İmran Han, konuşmasının ardından kürsüden inerek, halkın arasında dolaştı.

İmran Han, mitinglerine önümüzdeki günlerde de devam edecek. Han, Cumartesi günü Pakistan’ın en kalabalık şehri Karaçi'de, Pazar günü de Lahor’da halkla bir araya gelecek.

# abd # amerika # erken seçim # pakistan # seçim # İmran Han # peşaver