Evcil hayvanlarına çip taktırma süresi ne zaman bitecek?

Evcil hayvanlara çip taktırmak için verilen sürenin sona ermesine sayılı günler kala yeni açıklama geldi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 31 Aralık’ta bitecek sürenin uzatılabileceğini söyledi.

Evcil kedi, köpek ve gelinciklere çip taktırma zorunluluğu, Dijital Kimliklendirme projesi kapsamında 1 Ocak 2021'de getirildi. Çip taktırmak için verilen süre 31 Aralık 2022’de sona erecek.

Uygulama kapsamında şimdiye kadar 543 bin 846 kedi, 406 bin 951 köpek ve 16 gelincik olmak üzere toplam 950 bin 813 adet ev hayvanı kimliklendirilerek kayıt altına alındı.

Çip taktırmak için verilen sürenin bitmesine az bir süre kala Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ye Bakanlar Kurulu sonrası konuyla ilgili soru soruldu. Evcil hayvan sahiplerinin çip bulmakta zorluk çektiğine ilişkin soruya Kirişci, sürenin uzatılabileceği yönünde yanıt verdi.

Bakan Kirişci, veterinerlerin yanı sıra il ve ilçelerin tarım müdürlüklerinde çip taktırma işleminin yapıldığını kaydetti. Kirişçi, süre uzatımının başvuru ve işlem sayılarına göre yapılabileceğini kaydetti.

Süre uzatılmazsa 31 Aralık’a kadar evcil kedi ve köpeklere çip taktırmayan hayvan sahiplerine 3 bin 642 lira para cezası uygulanacak. Tarihten önce başvuruda bulunanlara çipi taktıramasalar bile ceza kesilmeyecek.

”İKİ YAKADA YERLERİMİZ HAZIR”

Tarım ve Orman Bakanı, İstanbul’da yerel yönetimlere hayvan barınağı kurmaları için ormanlık alanlardan yer verilmesiyle ilgili projeyi de değerlendirdi. Avrupa ve Anadolu yakasında yerlerin hazır olduğunu söyledi.

- Oradaki çalışma halen devam ediyor. 39 ilçeye yazıyı gönderdik. 39 ilçe kendi değerlendirmesini yapıp dönecek. Biz iki ayrı hem Anadolu hem Avrupa yakasında yerlerimiz hazır. Onlar istediğinde belediyelere valiler kordinasyonunda o yerleri vereceğiz.
# evcil hayvan # vahit kirişçi