Sarıgül Nine'den depremzedelere duygulandıran destek

Büyük afet karşısında Türk Milletini kenetledi. Kars’ta 70 yaşındaki Sarıgül Nine, düvesini sattı, parayı hayatını kaybedenlerin hayrına Akyaka Kaymakamlığı’na teslim etti.

Gün birlik günü… Gün acılarımızı paylaşma günü… Gün milletimizi düştüğü yerden kaldırma günü… Büyük Türk Milleti dünyanın her noktasında bu anlayış içinde… O isimlerden biri de Kars’ın Karahan köyünde yaşayan 70 yaşındaki Sarıgül Kaçan'dı. Sarıgül Nine düvesini sattı. 13 bin lirayı depremzedeler için başlatılan yardım kampanyasına verdi:

- Depremzedelere, köylümüz için halkımız için mal yollasalardı içine katıp yollayacaktım. Bunu (DÜVE) satıyorum ve Kaymakam Bey'e parasını teslim edeceğim. Ölenlerin hayrına, toprak altında kalanların hayrına.

Sarıgül Nine Kars'ın Akyaka ilçesinde bağlı Karahan köyünde yaşıyor. Aklı deprem bölgesinde. Yüreği mağdur olan halkımızda. Gözü gibi baktığı düvesini tereddüt etmeden sattı Sarıgül Nine. 13 bin lirayı muhtarın oğlu Selahattin Kaçan'la Akyaka Kaymakamlığına gönderdi, “Allah devletimizin eksikliğini vermesi, bayrağını indirmesin” dedi:

- Allah Cumhurbaşkanımızı, orada bulunan askerlerimizi, büyük komutanlarımızın hepsini korusun. Balama kurban. Allah devletimize hiçbir zaman zeval vermesin, Allah devletimizin hiçbir zaman eksikliğini vermesin, bayrağını indirmesin.

Şimdi görev zamanı. Bağışlarımızı Türk Kızılay'ına ve AFAD’a ulaştırarak milletimizin acılarını azaltalım, devletimize güç katalım.

# Kars # kars # depremzede # Bağış