Deprem bölgesine yurttan ve Dünya'dan yardım yağdı

Dünayanın dört bir yanından Türkiye’deki depremzedelere yardım gönderiliyor. Arama kurtarma ekiplerinden ihtiyaç malzemesine kadar her şey bölgeye doğru hareket etti. Türkiye’de ise seferber olan Türk milleti bölgeye yardım için kolları sıvadı.

İstanbullu yardımseverler Kahramanmaraş merkezli depremlerde ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere hazırladıkları paketleri belediyelerin yardım toplama merkezlerine götürürken, binlerce gönüllü de adeta dağa dönüşen yardımları insan zinciriyle tırlara yüklüyor.

Enkazlara ulaşmak için ihtiyaç duyulan ve Arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgesinde kullanması için temin edilen 250 duvar kırıcı ile 1 arazi aracı da, Türk Silahlı Kuvvetlerinin askeri kargo uçağıyla Adana'ya gönderildi.

Van'da da kadınlar, depremden etkilenen vatandaşların yaralarının sarılmasına yönelik çalışmalara katkı sunmak amacıyla ekmeği pişiriyor.

Bu amaçla kent merkezi ve ilçelerde bir araya gelen kadınlar, depremzedeler için yaktıkları tandırlarda pişirdikleri ekmekleri görevlilere teslim ederek deprem bölgesine gönderilmesini sağlıyorlar.

Meksika'dan 150 kişilik arama kurtarma ekibi ile İspanya’dan gelen 46 kişilik arama kurtarma ekibi de Türkiye’ye ulaştı. Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik Japon hükümetinin, Türkiye'ye yardımları artıracağını söyledi.

Tekirdağ'da Kapaklı Belediyesi ise, ilçede kullanılmayan evlerin depremzedelerin hizmetine açılması için kampanya başlattı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva'nın başkanı olduğu Haydar Aliyev Vakfı, Türkiye'de meydana gelen depremlerin mağdurlarına destek amacıyla insani yardım gönderdi.

Azerbaycan ve Nahçıvan'dan da destek geldi.

Halk seferberlik halinde getirdikleri malzemeleri Nahçivan Türk Başkonsolosluğuna teslim etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda gönüllüler, sonrası bölgeye gönderilmesi için battaniye hazırlıyor.

Edirne'de kargo çalışanları, depremzedelere daha fazla yardım malzemesi gönderilebilmesi için tırlarda düzenleme yapıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinden gönüllü 50 sağlık çalışanı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'a gitmek üzere yola çıktı.

Türk Eczacıları Birliği afetzedelerin ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla 5 ilde birden fazla noktaya "tır eczane ve konteyner eczaneler" kuruldu.

TEB bünyesindeki eczacılar da ilaç temini amacıyla bölgede geçici eczane hizmeti için harekete geçti.

Meksika’nın başkenti Mexico City’deki Türk Konsolosluğu’na getirilen yardımlar, konsolosluk çalışanları tarafından tasnif edilip, kolilere yerleştirildikten sonra depremzedelere gönderilmek üzere araçlara yüklendi.

# deprem # Azerbaycan # Kahramanmaraş