Ankara’nın başkent oluşunun 99’uncu yılı çoskulu törenlerle kutlandı

Ankara’nın başkent oluşunun 99’uncu yılı coşkuyla kutlandı. Anıtkabir ve Birinci Meclis binasında törenler düzenlendi. Seğmen Alayı ise Birinci Meclis önünden Ankara Kalesi’ne yürüdü. Ardından Ankara Kalesi’nde Türk bayrağı göndere çekildi.

Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasının ardından Cumhuriyet ilan edilmeden önce kritik bir adım atıldı. Meclis’e verilen kanun teklifiyle 13 Ekim 1923’te Türkiye’nin başkenti Ankara oldu.

Başkentin Ankara oluşunun 99’uncu yılı coşkuyla kutlandı. Ankara Valisi Vasip Şahin, beraberindeki heyetle Anıtkabir’i ziyaret etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da aralarında bulunduğu heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Mozoleye çelenk bırakan Şahin, Anıtkabir özel defterini imzaladı.

Anıtkabir’deki törenin ardından Ulus’taki Birinci Meclis binasında da bir tören düzenlendi.


İkinci Meclis önünde Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında Seğmen Alayı da düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İkinci Meclis'in önünde seğmenlerin halk oyunları gösterisini izledi. Yaklaşık bin seğmen, İkinci Meclis önünden Ankara Kalesi’ne kadar yürüdü.

Ankara Kalesi'nde göndere Türk bayrağı çeken seğmenler, İstiklal Marşı'nı okudu.

# Ankara Kalesi # ankara # ankara valisi