Kurt saldırısında koyunları ölen üretici: ''Kurtları koruyan var üretici sahipsiz''

Mersin’in Anamur ve Bozyazı ilçelerinde, son dönemde kurt sürülerinin saldırıları, tehlikeli seviyede artış gösterdi. Son olarak Üretici İbrahim Arı’nın koyun sürüsüne saldıran kurtlar, onlarca koyunu öldürdü ve yaraladı.

Sürüye kurt saldırdı. Onlarca hayvan telef oldu.

Mersin’in Anamur ve Bozyazı ilçelerinde son dönemde artan kurt saldırıları, hayvancılıkla uğraşan küçük üreticinin korkulu rüyası oldu.

Anamur’a bağlı Avanos Yaylasında 60 koyuna bakarak, 2 Çocuğunun, ablasının ve annesinin geçimini sağlamaya çalışan Çoban İbrahim Arı da, kurt sürüsünün son mağduru.

Arı’nın Kurt saldırısıyla 20 den fazla koyunu telef oldu. 15 koyunu ise yaralandı. Üretici geçimini sağlayamaz duruma geldi.

Bölgede çoğunlukla aile işletmeleri var. Küçük üretici Bağ-Kur prim fiyatları yüksek olduğu içinse, hayvanlarına sigorta yaptıramıyor.

Kronik hasta olan İbrahim Arı da onlarca ilaç kullanıyor. Maddi imkansızlıktan dolayı Yeşil Kart ile ilaçlarını alabilen Arı, bu yüzden koyunlarına sigorta yaptıramamış. Hal böyle olunca da arkasında kimseyi bulamıyor.

Kurtlar Milli Parklar Müdürlüğü tarafından korunduğu için üreticinin kendini savunamadığını söyleyen, Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, “Kurtları koruyan var, üretici ise sahipsiz.” diyerek üretime destek çağrısı yaptı.

Gümüş, sorunun çözümü için, üreticiyi koruyacak bir çözüm bulunmasını istediklerini kaydetti.

# Mersin # Mersin # hayvancılık # üretici # Milli Parklar Müdürlüğü # ziraat odası