Kamu işçisinin toplu sözleşmesinde görüşmeler hızlandı

Kamu işçisinin ücretlerine 2023-2025 döneminde yapılacak zammın belirleneceği görüşmeler hız kazandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş'in ardından Hak-İş yöneticileriyle bir araya geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ile görüştü.

Yaklaşık bir milyon kamu işçisini kapsayan toplu iş sözleşmesinde görüşmeler başladı. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin masada yetkili Türk-İş heyeti ile geçen hafta görüştü.

Bilgin bu kez Hak-İş ile bir araya geldi. Görüşme sonrası Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'dan açıklama geldi. Arslan, geniş mutabakatla sözleşmeyi imzalamak istediklerini belirtti:

- Çok geniş bir mutabakatla ama geniş bir kesimi de temsil edecek şekilde sözleşmeleri imzalayacağız.
YSK üyeliğine Yargıtay’dan seçilen ilk isim belli oldu Gündem "Demir yollarında seferberlik ilan ettik" Gündem AK Parti NATO tehdidini yine görmezden geldi Gündem Dilan Polat ve Engin Polat Gözaltına Alındı! Gündem "Çiftçi Kan Ağlıyor!" Yurt Kira çıkmazında arabulucu dönemi! Gündem Aydınlık'ın Ukrayna haberi dünyada ses getirdi Gündem Askeri hastaneler yeniden açılıyor mu? Gündem MGK bildirisinde FETÖ vurgusu Gündem Eren'in şehit edilişinin 6. yıl dönümü! Gündem Ege Üniversitesi'nde iş bırakma eylemi Gündem Tanzanya'daki Türk işçiler mağdur! Gündem