YSK üyeliğine Yargıtay’dan seçilen ilk isim belli oldu

Yüksek Seçim Kurulu'na Yargıtay'dan seçilecek 3 üyeden biri belli oldu. Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda yapılan oylamada salt çoğunluğu saylayan 8. Hukuk Dairesi Üyesi Feyzi Eroğlu, YSK üyesi seçildi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun görev süresi dolacak 5 üyesinin yerine Yargıtay kontenjanından gelecek 3 üyenin belirlenmesi için seçim yapıldı.

Yargıtay Genel Kurulunca yapılan seçimlerde 6 aday yarıştı. Seçimlerin 11'inci turunda Yargıtay 8. Hukuk Dairesi üyesi Feyzi Eroğlu, salt çoğunluğu sağladı. 190 oy alan Eroğlu, YSK'nin yeni üyesi oldu.

Yargıtay kontenjanından seçilecek diğer 2 üyenin belirlenmesi için seçimler devam edecek. Adaylar salt çoğunluk olan 180 oyu almaya çalışacak.

Danıştay'da geçen hafta yapılan seçim sonucunda Ali Çopur ile İsmail Kalender YSK üyeliğine seçilmişti. Yargıtay'da seçimlerin tamamlanmasıyla YSK Başkanlığı için seçime gidilecek.

Yargıtay ve Danıştay'dan seçilen 5 yeni üye de başkanlık için aday olabilecek. Gizli oyla yapılacak seçimde en çok oy alan, YSK'nin yeni başkanı olacak.

# ysk # yargıtay # danıştay