Bakan Karaismailoğlu: "Demir yollarında seferberlik ilan ettik"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı T-16 tüneli önünde açıklama yaptı. Bakan, demir yollarında seferberlik ilan ettiklerini ve yepyeni bir dönem başlattıklarını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Yahşihan ilçesinde bulunan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı T-16 tüneli önünde önce inceleme yaptı ardından açıklamalarda bulundu:

- Türkiye, Asya-Avrupa-Orta Doğu ekseninde ulaşım açısından avantajlı bir konumda, bu açıdan demir yollarını öncelikli sektör olarak ilan ettik. 

Bakan, Türkiye'nin ulaşım altyapısı için önemli yatırımlar yaptıklarını ifade etti:

- Demir yollarında adeta bir seferberlik ilan ettik ve yepyeni bir dönemi başlattık. Son 20 yılda ülkemizin ulaşım ve iletişim altyapısı için 1 trilyon 653 milyar liranın 346 milyar lirasını demir yollarının imarına ve gelişmesine harcadık. Demir yolu ağımızı 13 bin 150 kilometreye yükselterek ülkemizi hızlı tren işletmeciliğiyle tanıştırdık.

En kısa zamanda çalışmaları tamamlayacaklarının altını çizen Karaismailoğlu, artık hızlı tren konforuyla seyahat etme imkanına Sivas, Yozgat ve Kırıkkale'de ikamet eden vatandaşların da kavuşmasını hedeflediklerini söyledi:

- Projemiz aynı zamanda ihalesini yaptığımız Ankara-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın Ankara-Yerköy kesimini de kapsamaktadır. Ankara-Sivas hattı sadece bir hat olmanın ötesinde Türkiye'nin aydınlık geleceğinin en önemli nişanelerinden biridir.